lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10038 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

NITRA: Vedenie FN nemá záujem riešiť situáciu na detskej klinike, tvrdia lekári

authorTASR datePiatok, 08.11.2013 categoryDenné správy

Nitra 8. novembra (TASR) – Situácia lekárov detskej kliniky v nitrianskej Fakultnej nemocnici (FN) sa oproti predchádzajúcim týždňom nezmenila. Prednostka kliniky Alena Ďurišová, ktorej odvolanie žiada ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská i riaditeľ nemocnice Jozef Valocký, zostáva naďalej vo svojej funkcii. Prednostka zabielila v zdravotnej dokumentácii malého pacienta údaj o nežiaducej ...

Lekarne.sk

Španielsko hlásilo prvý prípad nákazy novým koronavírusom MERS

authorTASR dateŠtvrtok, 07.11.2013 categoryDenné správy

Madrid 7. novembra (TASR) - Španielske ministerstvo zdravotníctva v stredu informovalo o svojom prvom prípade nákazy novým koronavírusom označovaným ako MERS (Blízkovýchodný respiračný syndróm). Zistili ho u ženy, ktorá sa nedávno vrátila z výletu v Saudskej Arábii. Uviedla to tlačová agentúra Reuters.

Lekarne.sk

OTS: Poštová ulica bude premenovaná na "ViaDIA – Cesta diabetikov"

authorTASR dateŠtvrtok, 07.11.2013 categoryDenné správy

Bratislava 7. novembra (TASR-OTS) - Nezdravý životný štýl a nedostatočná osveta spôsobujú, že na Slovensku pribudne do roku 2030 ďalších 400. 000 diabetikov, čo znamená 60 nových diabetikov denne. Upozorniť na to, že nevedomosť môže byť prisladká, chce premiérový ročník informačno-vzdelávacieho podujatia v centre Bratislavy ViaDIA – Cesta diabetikov.

Lekarne.sk

KOMÁRNO: Červené nosy opäť rozveselili deti vo Všeobecnej nemocnici

authorTASR dateŠtvrtok, 07.11.2013 categoryDenné správy

Komárno 7. novembra (TASR) - Detské oddelenie Všeobecnej nemocnice Komárno navštívili tento týždeň Červené nosy, Clowndoctors, ktorí rozveselili mladých pacientov. Prostredníctvom profesionálnych zdravotných klaunov vládla na oddelení dobrá nálada. Informovala TASR tlačová hovorkyňa AGEL SK, a. s., Marta Csergeová.

Lekarne.sk

Výskyt cukrovky sa celosvetovo i na Slovensku zvyšuje, očakáva sa ďalší nárast

authorTASR dateŠtvrtok, 07.11.2013 categoryDenné správy

Bratislava 7. novembra (TASR) - Výskyt jedného z najzávažnejších chronických ochorení - diabetes mellitus, čiže cukrovky, sa v európskom meradle i celosvetovo nestále zvyšuje. Ak sa cukrovka včas a správne nelieči, prináša pacientom riziko vážnych, život ohrozujúcich komplikácií. Na tieto skutočnosti upozornili odborníci na dnešnom stretnutí s novinármi v Bratislave pri príležitosti blížiaceho ...

NCZI: SR pripravila národnú pracovnú verziu 11. revízie klasifikácie chorôb

Bratislava 12. júla (TASR) - Slovensko v spolupráci so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) pripravilo národnú ...