lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10037 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ÚVZ: Upozorňuje na nepravdivé informácie o označovaní zloženia zubných pást

authorTASR datePiatok, 08.11.2013 categoryDenné správy

Bratislava 8. novembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje, že v médiách, na internete, ale i medzi verejnosťou sa šíri nepravdivá informácia o označovaní zloženia zubných pást. Podľa tejto informácie farebné pásiky na spodnej strane tuby majú skrytý význam o zložení výrobku. Existujú štyri druhy: zelený pásik: prirodzený obsah, modrý pásik: prirodzený obsah s liekom, ...

Lekarne.sk

B.BYSTRICA: Epidemiológovia v kraji zaznamenali úmrtie na pneumokokové ochorenie

authorTASR datePiatok, 08.11.2013 categoryDenné správy

Banská Bystrica 8. novembra (TASR) - Zatiaľ čo počet chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) v Banskobystrickom kraji stúpol v porovnaní s uplynulým týždňom nepatrne o 0,4 percenta, v štruktúre týchto ochorení evidovali však epidemiológovia v 45. kalendárnom týždni výraznejší, 40-percentný vzostup ochorení s typickými klinickými príznakmi chrípky. TASR to uviedla hovorkyňa ...

Lekarne.sk

OSN: Proti detskej obrne zaočkujú v Sýrii vyše 650.000 detí

authorTASR datePiatok, 08.11.2013 categoryDenné správy

Káhira/Ženeva 8. novembra (TASR) - Organizácie Spojených národov chcú dať zaočkovať proti detskej obrne vyše 650. 000 detí vo vojnou sužovanej Sýrii po tom, ako sa v krajine vyskytla táto nebezpečná choroba. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: U Slovákov môžu odhaliť nové ochorenie axiálnu spondylitídu skôr

authorTASR datePiatok, 08.11.2013 categoryDenné správy

Bratislava 8. novembra (TASR) - Slovenskí odborníci pomohli presadiť včasnú diagnostiku nového ochorenia, ktoré sa podarilo zachytiť len minulý rok. Takzvanou axiálnou spondylitídou podľa predpokladov trpí 10.000 Slovákov. Vyšetrenie po novom plne hradia zdravotné poisťovne.

Lekarne.sk

V piatich mestách SR sa uskutoční Týždeň prevencie diabetickej nefropatie

authorTASR datePiatok, 08.11.2013 categoryDenné správy

Bratislava 8. novembra (TASR) - Celoslovenská osvetová akcia Týždeň prevencie diabetickej nefropatie sa uskutoční pri príležitosti Svetového dňa diabetu, ktorý je 14. novembra. Jej cieľom je upozorniť verejnosť na problematiku chronického ochorenia obličiek ako závažnej sprievodnej komplikácie cukrovky. Odbornými garantmi projektu sú Slovenská nefrologická spoločnosť a Slovenská diabetologická ...

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.