lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10040 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

TRNAVA/GALANTA: V galantskej nemocnici prísun trnavských pacientov zvládajú

Trnava/Galanta 1. decembra (TASR) – Zvýšený počet pacientov pre neurologické oddelenie zaznamenal dnes i v stredu 30. decembra centrálny príjem Nemocnice s poliklinikou sv. Lukáša v Galante. Podľa slov námestníčky riaditeľa Drahomíry Bollovej boli prijímaní popri "domácich" pacienti zo spádového územia Fakultnej nemocnice v Trnave, presný počet však uviesť nevedela.

Lekarne.sk

Čile: Oddelené siamské dvojča zomrelo

Santiago 19. decembra (TASR) - María José, jedno zo siamských dvojčiat, ktoré minulý týždeň oddelili lekári v Čile, v nedeľu zomrelo na všeobecné zlyhanie orgánov. Oznámil to Osvaldo Artaza, riaditeľ detskej Nemocnice Luísa Calva Mackennu v hlavnom meste Santiago. Čilskí lekári oddelili desaťmesačné dievčatká Maríu Paz a Maríu José 13. decembra po takmer 20-hodinovej operácii.

Lekarne.sk

TATRY: Skialpinista sa zranil pri zlyžovávaní, záchrannú akciu komplikoval mráz

Vysoké Tatry 1. februára (TASR) - Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE (VZZS ATE) letela dnes popoludní do Vysokých Tatier. Vo Veľkej Zmrzlej doline, v oblasti pod Baraním sedlom, pri zlyžovávaní spadol a zranil sa 43-ročný skialpinista z Banskej Bystrice. Hovorkyňa VZZS ATE Sylvia Galajda informovala, že muž si pri páde vykĺbil pravé rameno.

Lekarne.sk

TRNAVA: V kraji sa mierne zvýšil počet respiračných ochorení

Trnava 16. marca (TASR) - V 11. kalendárnom týždni zaznamenali v Trnavskom kraji 6494 akútnych respiračných ochorení, z toho chrípke podobných ochorení bolo 1117. TASR o tom informovala Dagmar Kollárová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave. "V porovnaní s predchádzajúcim týždňom evidujeme mierny nárast chorobnosti na akútne respiračné ochorenia a takmer 14-percentný ...

Lekarne.sk

Nemecko: Pravidelné návštevy solárií zvyšujú riziko rakovinového ochorenia

Berlín 24. apríla (TASR) - Pravidelné návštevy v soláriách vo veku do 35 rokov zvyšujú riziko rakovinového ochorenia kože v podobe malígneho melanómu o takmer 200 percent. S týmto varovaním vystúpil dnes v Berlíne na fóre expertov pre tento typ ochorení nemecký profesor Eckhard Breitbard, predseda pracovného zoskupenia Dermatologická prevencia. Fakt, že návštevy solárií predstavujú ešte väčšie...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...