lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10040 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

VLÁDA: Štát chce pri povodniach či požiaroch viac zapojiť dobrovoľných hasičov

authorTASR dateStreda, 06.11.2013 categoryDenné správy

Bratislava 6. novembra (TASR) - Pri požiaroch, povodniach, ale aj nehodách chce štát viac využívať dobrovoľných hasičov. Spoluprácu profesionálov a dobrovoľníkov pri zásahoch upravujú materiály, ktoré na dnešnom rokovaní schválila vláda SR. Na rokovanie ich predložil šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Okrem väčšieho zapojenia dobrovoľníkov, štát plánuje v rokoch 2015 až 2018 navýšiť ...

Lekarne.sk

VLÁDA: Štát nemá peniaze na projekt jednej štátnej zdravotnej poisťovne

authorTASR dateStreda, 06.11.2013 categoryDenné správy

Bratislava 6. novembra (TASR) - Štát zatiaľ nemá peniaze na vytvorenie jednej štátnej zdravotnej poisťovne. Po dnešnom rokovaní vlády to povedal šéf rezortu financií Peter Kažimír (Smer-SD). Peniaze na projekt jednej poisťovne by chcel štát získať predajom podielu v Telekome.

Lekarne.sk

Odborníci upozorňujú na dôležitosť diagnostiky ochorení obličiek u diabetikov

authorTASR dateStreda, 06.11.2013 categoryDenné správy

Bratislava 6. novembra (TASR) - Metabolické ochorenie diabetes mellitus, t. j. cukrovka, pri ktorom majú pacienti zvýšenú hladinu cukru v krvi, spôsobuje v organizme aj ďalšie problémy. Okrem poškodenia sietnice oka, ktoré môže viesť až k slepote, či kardiovaskulárnych ochorení k nim patrí i chronické ochorenie - diabetická nefropatia. Včasné odhalenie problému s obličkami u diabetikov môže ...

Lekarne.sk

LEVOČA: V kardiologickej ambulancii v levočskej nemocnici pribudol nový prístroj

authorTASR dateStreda, 06.11.2013 categoryDenné správy

Levoča 6. novembra (TASR) – Špičkový kardiologický ultrazvukový prístroj skvalitní kardiologickú ambulanciu levočskej nemocnice. Je určený na vyšetrenie širokého spektra ochorení srdca a ciev. „Kardiologický ultrazvukový prístroj Aloka Alpha s transezofageálnou sondou za viac ako 60.000 eur umožňuje exaktnú ultrazvukovú diagnostiku srdca a ciev.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Malým nemocniciam sa nepáči návrh rozpočtu, žiadajú jeho prehodnotenie

authorTASR dateStreda, 06.11.2013 categoryDenné správy

Bratislava 6. novembra (TASR) - Malé a stredné nemocnice nesúhlasia s návrhom budúcoročného rozpočtu pre rezort zdravotníctva a vyzývajú poslancov NR SR, aby ho prehodnotili. "Primerané navýšenie finančných prostriedkov by mohlo znížiť možné negatívne dopady na rezort zdravotníctva v dôsledku zvýšenia minimálnej mzdy, zvýšenia miezd lekárov v zmysle platnej legislatívy a požiadavkou odborových...

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.