lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10036 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

TRENČÍN: Respiračných ochorení je v Trenčianskom kraji viac, chrípky menej

authorTASR dateNedeľa, 10.11.2013 categoryDenné správy

Trenčín 10. novembra (TASR) – V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) nahlásili lekári v tomto týždni 5584 akútnych respiračných ochorení, čo predstavuje chorobnosť takmer 1379 ochorení na 100. 000 obyvateľov. Chorobnosť sa v porovnaní s predchádzajúcim týždňom zvýšila o 24 percent.

Lekarne.sk

SaS: Antikoncepcia nepatrí na čiernu listinu lekární

authorTASR dateSobota, 09.11.2013 categoryDenné správy

Bratislava 9. novembra (TASR) - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyjadruje znepokojenie nad vyjadreniami Subkomisie pre bioetiku Teologickej komisie Konferencie biskupov Slovenska, ktorá vyzýva kresťanských farmaceutov a majiteľov lekární, k odmietaniu nákupu a následnej distribúcie antikoncepčných prostriedkov. Pre TASR to uviedol riaditeľ oddelenia komunikácie SaS Ivan Štulajter. "Výsledkom...

Lekarne.sk

SOCIÁLNE: Biela pastelka sa z Čiech dostala na Slovensko cez Nitru

authorTASR datePiatok, 08.11.2013 categoryDenné správy

Nitra 8. novembra (TASR) – Sociálne poradenstvo, výcvik sebaobslužných činností, výučba čítania a písania Braillovho písma, poradenstvo pre užívateľov vodiacich psov a množstvo ďalších aktivít vykonáva už 20 rokov Krajské stredisko Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) v Nitre. Ako dnes pri oslavách okrúhleho výročia vzniku nitrianskej organizácie ÚNSS uviedla jej riaditeľka Petra ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Počet akútnych respiračných ochorení stúpol

authorTASR datePiatok, 08.11.2013 categoryDenné správy

Bratislava 8. novembra (TASR) - V 45. kalendárnom týždni bolo hlásených 43.653 akútnych respiračných ochorení (ARO). V porovnaní s predchádzajúcim týždňom došlo k vzostupu chorobnosti o 18,9 %. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Nitrianskom kraji, najnižšia v Prešovskom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na ARO bola vo vekovej skupine 0 - 5 ročných detí.

Lekarne.sk

ÚVZ: Upozorňuje na nepravdivé informácie o označovaní zloženia zubných pást

authorTASR datePiatok, 08.11.2013 categoryDenné správy

Bratislava 8. novembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje, že v médiách, na internete, ale i medzi verejnosťou sa šíri nepravdivá informácia o označovaní zloženia zubných pást. Podľa tejto informácie farebné pásiky na spodnej strane tuby majú skrytý význam o zložení výrobku. Existujú štyri druhy: zelený pásik: prirodzený obsah, modrý pásik: prirodzený obsah s liekom, ...

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.