lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10455 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Varuje pred nebezpečnými šampónmi, odličovačom očí a vlasovou kúrou

Bratislava 30. augusta (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov v EÚ. Ide o šampóny, odličovač očí či vlasovú kúru. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX) ich nahlásili kontrolné orgány v Estónsku, Nemecku, Španielsku a vo Francúzsku.

Lekarne.sk

NITRA: Nemocnica získala nový prístroj určený onkologickým pacientkám

Nitra 14. októbra (TASR) – Fakultná nemocnica v Nitre získala nový polohovací prístroj New Horizont Prone Breastbroard. Prístroj bude slúžiť pacientkám s onkologickou diagnózou prsníkov. Určený je na polohovanie pacientky pri ožarovaní prsníkov v pronovanej polohe s prispôsobením nastavenia pacientky a nastavenia výšky.

Lekarne.sk

BRATISLAVA: Deň narcisov podporili aj poslanci BSK

Bratislava 15. apríla (TASR) - Deň narcisov podporili aj poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Na dnešné rokovanie regionálneho zastupiteľstva prišli medzi nich dobrovoľníci z Ligy proti rakovine, ktorými boli študenti stredných odborných škôl v pôsobnosti BSK. Dobrovoľným finančným príspevkom do zbierky prispeli nielen krajskí poslanci, ale aj zamestnanci Úradu BSK.

Lekarne.sk

B. BYSTRICA: Výskyt chrípky a akútnych respiračných ochorení klesol

Banská Bystrica 30. mája (TASR) - V uplynulom týždni zaznamenali v Banskobystrickom kraji 3676 prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO), čo predstavuje chorobnosť 1263 prípadov na 100. 000 obyvateľov. Z tohto počtu je 485 prípadov chrípky a jej podobných ochorení (CHPO), čo je chorobnosť 167 prípadov na 100.

Lekarne.sk

KOŠICE: Lekári pomohli 16-ročnému tehotnému dievčaťu s leukémiou (2)

Košice 21. júna (TASR) - Košickí lekári riešili na jar ojedinelý medicínsky prípad - zachraňovali život 16-ročnej dievčine, u ktorej v marci diagnostikovali tehotenstvo v 30. týždni a zároveň nebezpečnú formu leukémie. Dramatický boj o dva životy sa skončil úspešne pre matku aj jej syna Samuela. Dievča z Košíc predčasne porodilo cisárskym rezom.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...