lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10453 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: V ovzduší Bratislavy boli minulý týždeň vysoké koncentrácie peľových zŕn

Bratislava 21. júna (TASR) - V ovzduší Bratislavy boli minulý týždeň, t.j. od 13. do 19. júna, zaznamenané vysoké koncentrácie peľových zŕn tráv a pŕhľavovitých rastlín. Stredné hodnoty dosiahli gaštan a skorocel. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR ďalej informuje, že spóry vzdušných húb rodu Cladosporium a Alternaria dosiahli vysoké hodnoty, stredné hodnoty zaznamenal rod Epicoccum.

Lekarne.sk

Guatemala: Dvojčatá, ktoré boli spojené hlavami, oslávili desiate narodeniny

Los Angeles 7. augusta (TASR) - Dosiahnutie dvojciferného veku je míľnikom pre každé dieťa, no pre guatemalské dvojičky Mariu de Jesus a Mariu Teresu Quiej-Alvarezové je to dôvod na veľkolepú oslavu. Narodili sa totiž ako siamské dvojčatá zrastené hlavami. Siamské dvojčatá pritiahli svetovú pozornosť, keď ich v roku 2002 chirurgicky oddeľovali na klinike Kalifornskej univerzity.

Lekarne.sk

USA: Listéria z kontaminovaných ananásových melónov zabila 13 ľudí

Chicago 28. septembra (TASR) - Listéria z kontaminovaných ananásových melónov v USA zabila 13 osôb a ďalších 72 sa chorobou nakazilo. V noci nadnes to oznámili americké zdravotnícke úrady. Smrteľná bilancia bakteriálnej nákazy tak prekonala epidémiu salmonelózy z nakazených arašidov, ktorá si v roku 2009 vyžiadala deväť mŕtvych a viac ako 700 nakazených.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Chrípkové ochorenia otvárajú dvere bakteriálnym infekciám

Bratislava 1. novembra (TASR) - Chrípka a chrípkové epidémie bývajú predovšetkým v jesennom období najčastejšie skloňovanou témou medzi odborníkmi, ale aj verejnosťou. Vírus chrípky okrem samotného ochorenia spôsobuje aj zvýšenie náchylnosti na pneumokokové a iné bakteriálne infekcie. Práve pneumokokové baktérie sú často príčinou ťažkých infekcií, ktorých liečbu sťažuje rezistencia pneumokokov ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekári chcú naďalej rokovať, nepáči sa im ale diktát vlády

Bratislava 27. novembra (TASR) - Lekári sú podľa šéfa Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Mariana Kollára stále pripravení riešiť krízovú situáciu v zdravotníctve, ktorá hrozí pre hromadné výpovede lekárov. "Chceme rokovať a chceme sa nejakým spôsobom dohodnúť, ale ťažko sa rokuje s niekým, kto vám dáva len diktát, povie toto a nič viac," povedal Kollár na dnešnej tlačovej konferencii. ...

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...