lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10451 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Zdravotné poisťovne vrátia na doplatkoch za lieky vyše 310.000 eur

Bratislava 18. decembra (TASR) - Vracanie doplatkov za tretí štvrťrok sa dotkne 17.689 zdravotne postihnutých a dôchodcov. Zdravotné poisťovne by im v rámci ochranného limitu na doplatky za lieky mali vrátiť 311. 129 eur.

Lekarne.sk

LEVICE: Camfil Farr rozšíril projekt kvapky krvi aj na ďalšie závody vo svete

Levice 30. januára (TASR) - Kvapka krvi organizovaná spoločnosťou Camfil Farr v Leviciach po prvýkrát v histórii firmy prekročila hranice Slovenska. Trojročná spolupráca levického závodu so Slovenským Červeným krížom (SČK) inšpirovala pracovníkov firmy v ďalších krajinách, kde Camfil Farr pôsobí. „V týchto dňoch sa do projektu zapájajú zamestnanci firmy v Malajzii, Indii, USA, Singapure, ...

Lekarne.sk

MZ SR: Nemocnice budú musieť mať odborníkov na DRG do konca roku 2014

Bratislava 9. marca (TASR) - Každá nemocnica bude musieť mať v súvislosti so zavádzaním nového spôsobu oceňovania nemocníc do konca budúceho roku odborne spôsobilú osobu pre tzv. DRG systém. Ako vyplýva z návrhu novely zákona o zdravotnom poistení, cez ktorú sa mení aj zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, odborne spôsobilú osobu bude musieť mať nemocnica v zamestnaneckom pomere.

Lekarne.sk

MV SR: Slovensko bojuje o jednu z cien európskej súťaže 112 Awards

Bratislava 16. apríla (TASR) - Slovensko bojuje o jednu z cien európskej súťaže 112 Awards, ktorej výsledky vyhlásia stredu 17. apríla v lotyšskej Rige. Operátorka linky tiesňového volania 112 Slavomíra Korduliaková sa dostala do finále súťaže za záchranu života 16-ročnej dievčiny počas minuloročnej snehovej kalamity na Kysuciach, ktorá uviazla v snehu cestou zo školy. Podchladené, dehydrované...

Lekarne.sk

B.BYSTRICA: Aktuálne počasie zvýšilo počty respiračných ochorení

Banská Bystrica 24. mája (TASR) - Aktuálne zmeny počasia zvýšili v Banskobystrickom kraji výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) aj chrípky a jej podobných ochorení (CHPO). Doterajší pokles týchto ochorení vystriedal v 21. týždni ich vzostup. V sledovanom týždni výskyt ARO v porovnaní s uplynulým stúpol o viac ako 10 percent a výskyt CHPO oproti minulému týždňu klesol len mierne.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...