lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10632 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

PREŠOV: V prešovskej nemocnici sa narodili ďalšie trojčatá, teraz dievčatá

Prešov 24. júna (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J.A Reimana (FNsP) v Prešove sa narodili v tomto roku už druhé trojčatá. Tri dievčatká prišli na svet 22. júna, momentálne sú umiestnené v inkubátoroch a ich stav je stabilizovaný. Šťastnou mamičkou je Ľudmila Hisemová z Prešova, ktorá má 36 rokov a zhodou okolností pracuje ako zdravotná sestra na novorodeneckom oddelení prešovskej...

Lekarne.sk

KOŠICE: Východoslovenský onkologický ústav prešiel rozsiahlou rekonštrukciou

Košice 13. augusta (TASR) - Pacienti Východoslovenského onkologického ústavu (VOU) v Košiciach budú mať od septembra k dispozícii zrekonštruované a zmodernizované priestory. Ide o dve poschodia s celkovou kapacitou 46 lôžok. S ich rekonštrukciou sa v týchto dňoch finišuje.

Lekarne.sk

USA: Listéria zabila 15 ľudí, 84 je nakazených

Chicago 1. októbra (TASR) - Listéria z kontaminovaných ananásových melónov v USA už zabila 15 ľudí a ďalších 84 sa bakteriálnym ochorením nakazilo. V piatok to oznámili zdravotnícke úrady. Americké Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) oznámili, že prípady nákazy doteraz nahlásili z 19 štátov.

Lekarne.sk

KOŠICE: Univerzitná nemocnica vynovuje svoju Združenú tkanivovú banku

Košice 6. novembra (TASR) - Moderné laboratóriá, ale aj ambulantnú časť získa Združená tkanivová banka Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach po rekonštrukcii, ktorá sa začala v týchto dňoch. Stavebné práce by mali byť ukončené v máji 2012, vyčíslené boli na 1,134 milióna eur. Zdravotnícke a laboratórne vybavenie bude stáť vyše milióna.

Lekarne.sk

POPRAD: Po odchode lekárov nebude v nemocnici fungovať ortopedické oddelenie

Poprad/Spišská Nová Ves 28. novembra (TASR) – V popradskej nemocnici je stále aktívnych 35 výpovedí zo strany lekárov. „Čo bude od 1.12. budeme vedieť v stredu (30.11.) poobede, kedy, ak nestiahnu tie výpovede, budú končiť pracovné pomery týmto lekárom,“ konštatoval riaditeľ nemocnice Jozef Tekáč. Podľa neoficiálnych informácií sa lekári v Poprade chystajú stiahnuť svoje výpovede.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...