lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10634 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Na Haiti si cholera vyžiadala už viac ako 6000 životov

Port-au-Prince 15. augusta (TASR) - Na viac ako 6000 sa zvýšil počet obetí epidémie cholery na Haiti. Vyplýva to z informácií ministerstva zdravotníctva tejto stredoamerickej republiky. Podľa údajov rezortu zomrelo na následky cholery do 31. júla 5968 osôb a denne k nim pribúda desať ďalších úmrtí.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V 16 krajinách EÚ začal projekt o vplyve chemických látok na zdravie

Banská Bystrica 1. októbra (TASR) - V týchto dňoch distribuuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR v Bratislave ako koordinátor celoeurópskeho projektu Democophes v SR a Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici ako spolupracujúce pracovisko, informačné a pozývacie listy do základných škôl v Bratislave, Brusne a v Slovenskej Ľupči, ktorými pozývajú matky s deťmi na ...

Lekarne.sk

NITRA: Lekári výpovede nesťahujú, splnenie jednej požiadavky zo štyroch nestačí

Nitra 7. novembra (TASR) – Lekári v nitrianskej Fakultnej nemocnici výpovede nestiahli ani po rozhodnutí prezidenta Ivana Gašparoviča odložiť transformáciu nemocníc až do volieb. Podľa šéfa Lekárskeho odborového združenia v Nitre Petra Visolajského je zastavenie transformácie nemocníc na akciové spoločnosti len jednou zo štyroch požiadaviek lekárov. „Zatiaľ sa pre nás nič nemení.

Lekarne.sk

NITRA: Lekári dodatky k zmluve nepodpísali, na výpovedi trvá 57 lekárov

Nitra 28. novembra (TASR) - Ani jeden z lekárov, ktorí podali výpovede vo Fakultnej nemocnici v Nitre, dnes nepodpísal dodatok k pracovnej zmluve o zvýšení platu o 300 eur. Podľa námestníka riaditeľa nemocnice Petra Mondeka nemocnica naďalej eviduje 57 výpovedí lekárov. Informácie o počte výpovedí sa rozchádzajú.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Zmluvy pre lekárov sú v Rooseveltovej nemocnici pripravené

Banská Bystrica 5. decembra (TASR) - V banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta sú zmluvy pre lekárov pripravené a zo strany nemocnice sú zabezpečené všetky náležitosti potrebné na návrat lekárov do práce, uviedla pre TASR Ružena Maťašeje z referátu internej a externej komunikácie nemocnice. Doplnila, že zmluvy momentálne posudzuje Lekárske odborové združenie...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...