lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10631 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Alergie trápia státisíce Slovákov, pacientov pribúda

Bratislava 8. júla (TASR) - Počet alergikov na celom svete každoročne narastá. Tento trend neobchádza ani Slovensko, na čo poukazujú štatistiky spracovávané Národným centrom zdravotníckych informácií (NCZI). Podľa doteraz zverejnených prieskumov sa na Slovensku za posledných sto rokov počet alergikov zvýšil z pol percenta populácie na viac ako 40 percent.

Lekarne.sk

NRSR: V.Novotný vyzval ministerku Z.Zvolenskú,aby pripravila riešenie pre sestry

Bratislava 10. septembra (TASR) – Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD) by mala podľa opozičného poslanca za SDKÚ-DS Viliama Novotného pozvať sestry k okrúhlemu stolu, rokovať s nimi a pripraviť pre ne riešenie. Lebo súčasný stav je podľa jeho slov neudržateľný. Novotný to vyhlásil na dnešnom brífingu v Národnej rade (NR) SR. "Vyzývam ministerku zdravotníctva, aby sa ...

Lekarne.sk

Všeobecní lekári sú v ohrození, skoro polovica má blízko k sedemdesiatke

Donovaly 19. októbra (TASR) - Po omladení stavu všeobecných lekárov pre dospelých i pediatrov volá Asociácia súkromných lekárov (ASL) SR. Dnes je z celkového počtu 2200 všeobecných lekárov pre dospelých viac ako 1000 bližšie k sedemdesiatke, ako k šesťdesiatke. Aj mnoho ďalších je blízko dôchodkovému veku, pri čom mladých lekárov do 30 rokov sú len desiatky. "V tomto smere je už päť minút po ...

Lekarne.sk

Bulharsko postaví plot na hranici s Tureckom, chce zastaviť slintačku a krívačku

Sofia 21. apríla (TASR) - Bulharsko postaví pozdĺž svojej hranice s Tureckom drôtené oplotenie v snahe zastaviť šírenie slintačky a krívačky. Plot na 210-kilometrovej hranici by mal byť hotový do októbra tohto roka, informovala dnes bulharská vláda. Počas studenej vojny sa na tomto mieste nachádzal ostnatý drôt.

Lekarne.sk

BRATISLAVA: Projekt Na bicykli deťom pomôže chorým chlapcom a dievčatám

Bratislava 1. júna (TASR) - Pomôcť detským pacientom s onkologickým ochorením sa rozhodla skupina cyklistických nadšencov, ktorí absolvujú v stredu 8. júna 2. ročník medzinárodnej cyklotúry Na bicykli deťom. Trasa vedie naprieč celým Českom a Slovenskom. Začína sa v západočeskom Aši a končí na východe v slovenskej obci Nová Sedlica, kam pelotón dorazí 18. júna.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: