lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10604 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

POLTÁR: Nový majiteľ polikliniky uzatvára zmluvy s poisťovňami

Poltár 21. apríla (TASR) – Poliklinika v Poltári funguje ďalej. Nový prevádzkovateľ – lučenská spoločnosť Kardiomed, s.r.o., už uzavrel zmluvu s poisťovňou Union a čaká na podpísanie zmluvy aj so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP). Nový majiteľ polikliniky získal licenciu na vykonávanie zdravotnej starostlivosti od Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) už v polovici marca.

Lekarne.sk

ČR: Boj proti fajčeniu potrebuje nové impulzy

Praha 31. mája (TASR) – Česká republika zostáva poslednou krajinou Európskej únie, ktorá v roku 2003 síce podpísala Rámcovú dohodu o kontrole tabaku (FCTC), ale dodnes dokument neratifikovala. V roku 2005 ratifikáciu zablokovala horná komora – Senát. Vo svete pritom túto dohodu ratifikovalo už 172 krajín.

Lekarne.sk

HNÚŠŤA: V nemocnici zatvoria posledné dve lôžkové oddelenia

Hnúšťa 24. júna (TASR) – Nemocnici v Hnúšti Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) nezazmluvní od júla dve lôžkové oddelenia, a to interné a pre dlhodobo chorých. Zároveň hrozí, že zdravotnícke zariadenie, ktoré navštevuje 20.000 ľudí, zatvoria. Primátor Michal Bagačka spustil petíciu za zachovanie nemocnice.

Lekarne.sk

ROZPOČET: Zdravotníctvo si na budúci rok mierne polepší

Bratislava 12. augusta (TASR) - Zdravotníctvo by si malo na budúci rok mierne polepšiť. Ako vyplýva z návrhu rozpočtu na rok 2012, ktorý dnes zverejnilo Ministerstvo financií (MF) SR, objem zdrojov zo štátneho rozpočtu a od ekonomicky aktívnych osôb plynúcich do oblasti zdravotníctva sa predpokladá na úrovni 3,84 miliardy eur. To predstavuje oproti tohtoročným schváleným zdrojom nárast o jedno ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Nemocnice, ktoré sú akciovými spoločnosťami, výpovede od lekárov nemajú

Košice 30. septembra (TASR) - V košických nemocniciach, ktoré sú akciovými spoločnosti, lekári výpovede nepodali. Vyplýva to z vyjadrení ich riaditeľov, ktoré získala TASR. "Lekári u nás nemajú záujem dávať výpovede," uviedol dnes pre TASR člen predstavenstva a riaditeľ Nemocnice Košice-Šaca, a. s., 1. súkromnej nemocnice Juraj Vančík.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...