lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10606 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

POLÍCIA: So zábavnou pyrotechnikou treba narábať opatrne a podľa návodu

Bratislava 28. decembra (TASR) - Polícia pred nadchádzajúcimi novoročnými oslavami upozorňuje, že so zábavnou pyrotechnikou treba manipulovať opatrne. "Napriek varovaniam polície, každoročne zaznamenávame prípady, kedy následkom nesprávneho zaobchádzania so zábavnou pyrotechnikou došlo k ublíženiu na zdraví z nedbanlivosti," poukázala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. ...

Lekarne.sk

Británia:Pakistanská školáčka postrelená Talibanom podstúpila 2 úspešné operácie

Londýn 3. februára (TASR) - Britská nemocnica, kde sa lieči pakistanská školáčka Malála Júsufzajová vlani postrelená do hlavy Talibanom, dnes oznámila, že dievča podstúpilo dve úspešné operácie a robí v zotavovaní pokroky. Birminghamská Nemocnica kráľovnej Alžbety uviedla, že 15-ročná Malála podstúpila v sobotu rekonštrukciu lebky - plánovanú operáciu na prekrytie otvoru v lebke titánovou ...

Lekarne.sk

NITRA: Únia nevidiacich vyšetruje novým prístrojom zrak malých detí

Nitra 13. marca (TASR) – Krajské stredisko Únie nevidiacich a slabozrakých na Slovensku (ÚNSS) v Nitre získalo nový prístroj na vyšetrenie očí. Prístroj Plusoptix A09 pomôže odhaliť očné poruchy u detí v predškolskom alebo ranom školskom veku. Finančné prostriedky na jeho kúpu vo výške 6000 eur poskytli únii nitrianski futbalisti Štefan Senecký a Miroslav Stoch.

Lekarne.sk

MZ SR: Lepšej komunikácii medzi lekármi a pacientmi má pomôcť nová kampaň

Bratislava 19. apríla (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR chce zlepšiť komunikáciu medzi lekármi a pacientmi. V najbližších týždňoch sa má preto po vzore edukačnej kampane Lieky šetria spustiť kampaň Pýtajte sa lekára. Pacienti tak na webe nájdu základné otázky, ktoré môžu lekárom položiť v súvislosti s liečbou či ich zdravotného stavu.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Krvné zrazeniny nemusia bolieť, ale môžu zabíjať

Bratislava 29. mája (TASR) - Každú pol hodinu zomrie v krajinách Európskej únie (EÚ) viac ako 30 ľudí na venózny tromboembolizmus, keď krvná zrazenina zablokuje žilu. Ako poukázala angiologička profesorka Viera Štvrtinová, je to oveľa viac ľudí, ako zomiera pri nehodách či na rakovinu prostaty alebo prsníka. Vysvetlila, že v tomto prípade najprv vznikne krvná zrazenina v žilovom systéme.

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...