lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10603 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Výskyt TBC dlhodobo klesá, v troch obciach sa však vyskytli problémy

Dolný Smokovec 13. marca (TASR) – Výskyt tuberkulózy (TBC) na Slovensku dlhodobo klesá a výnimkou nebol ani minulý rok, keď bolo do Národného registra TBC nahlásených 345 prípadov. V 298 prípadoch išlo o pľúcnu formu TBC, počet novo zistených prípadov bol 292. Incidencia výskytu TBC na Slovensku sa tak znížila na 6,35 prípadu na 100.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 15 percent

Žilina 19. apríla (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v 16. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 15 percent, čo predstavuje chorobnosť 1343,5 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Boľavý chrbát je väčšinou výsledkom nesprávneho držania tela

Bratislava 29. mája (TASR) - S bolesťami chrbta sa stretne počas života väčšina ľudí. Pod problémy s chrbticou sa podpisuje najmä nesprávne držanie tela, vďaka ktorému sa bolesti môžu opakovať. Najčastejšie dochádza v jeho dôsledku k poruche funkcie svalov.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V Hniezde záchrany v Trnave dnes našli chlapčeka

Bratislava/Trnava 9. septembra (TASR) - Dnes v skorých ranných hodinách našli v Hniezde záchrany vo Fakultnej nemocnici v Trnave novorodenca. Bol to chlapček, ktorý meral 49 cm a vážil 2850 g. Občianske združenie Šanca pre nechcených ako zriaďovateľa hniezd záchrany o tom informovala primárka novorodeneckého oddelenia trnavskej nemocnice Rozália Mišová. "V Trnave ide o štvrté dieťa a celkovo o...

Lekarne.sk

MONITOR: Premiér by chcel prvé rozhodnutia o vyvlastnení poisťovní budúci rok

Bratislava 19. októbra (TASR) – Premiér Robert Fico (Smer-SD) by bol veľmi rád, keby bol rok 2014 tým, kedy sa príjmu prvé rozhodnutia o vyvlastnení súkromných zdravotných poisťovní. Vyhlásil to v dnešnej diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy. Predseda vlády tak potvrdil, že kabinet pokračuje v príprave vytvorenia jednej štátnej zdravotnej poisťovne.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...