lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10601 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MPSVR SR: Preraďovanie sestier na nižšie pozície v DSSkách je zbytočný krok

Bratislava 23. februára (TASR) - Preraďovanie zdravotných sestier na nižšie pozície v zariadeniach sociálnych služieb je podľa Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR zbytočný krok, keďže sestry tu nevykonávajú zdravotnícke úkony v zmysle zákona. "Preto nie je ani dôvod zvyšovať ich plat podľa zákona o minimálnych mzdových nárokov sestier," uviedla pre TASR Daniela Šulcová z ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V Lučenci prepustili zdravotníka, ktorý nepodpísal dodatok k zmluve

Lučenec 2. apríla (TASR) - Minimálne jedného zamestnanca prepustili z nemocnice v Lučenci. Ako pre TASR potvrdil prepustený Milan Halák, oficiálne mu oznámili, že sa stal nadbytočný. Pri lôžkach pacientov v úlohe zdravotnej sestry pritom odpracoval 26 rokov a tento mesiac mal 110 nadčasových hodín.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na post šéfa lekárskej komory sú traja kandidáti

Bratislava 12. mája (TASR) - O post šéfa Slovenskej lekárskej komory (SLK) sa uchádzajú traja kandidáti. O novom prezidentovi na volebné obdobie 2012 - 2016 má rozhodnúť nadchádzajúci snem komory. Na funkciu prezidenta SLK boli navrhnutí viceprezidentka komory Mária Kuniaková, bývalý predseda Lekárskeho odborového združenia Marian Kollár a člen Rady SLK Peter Olajoš.

Lekarne.sk

OMBUDSMANKA: Situácia s platmi sestier je viac o morálke ako o zákonnosti

Bratislava 21. júna (TASR) – Zástupkyne Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) dnes ombudsmanke Jane Dubovcovej priniesli podnet, v ktorom sa sťažujú na obchádzanie vyplatenia vyšších platov. Tie mali sestry získať od apríla na základe zákona o minimálnych mzdových nárokoch. Zdravotnícke zariadenia však normu obchádzali tak, že im zmenili zmluvy a rozdeľovali úväzky.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Štát podľa I. Uhliarika zaplatí za jednu poisťovňu príliš veľa

Bratislava 25. júla (TASR) - Štát bude podľa exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) platiť príliš veľa peňazí za to, aby mohol vyplatiť majiteľov súkromných zdravotných poisťovní v rámci plánu vytvoriť na Slovensku iba jednu zdravotnú poisťovňu. "Tie peniaze sa mali dať radšej na platy lekárov, sestier, lepšie nemocnice a nie na zvýšené zisky alebo na vyplatenie utajených majiteľov ...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...