lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10599 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Nemocnice ŽSK dokážu zabezpečiť akútnu zdravotnú starostlivosť

Žilina 5. decembra (TASR) – Nemocnice Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v Čadci, Trstenej, Liptovskom Mikuláši a Dolnom Kubíne dnes dokážu zabezpečiť akútnu zdravotnú starostlivosť. TASR informovala hovorkyňa ŽSK Radka Kulaviaková. Hornooravská nemocnica s poliklinikou v Trstenej a Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci poskytujú komplexnú zdravotnú starostlivosť, v Liptovskej nemocnici s...

Lekarne.sk

MZ SR: Ministerstvo dialóg so zástupcami záchraniek neodmieta

Bratislava 5. januára (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva sa nebráni dialógu so zástupcami záchraniek, ktorým sa nepáči návrh na zníženie ich platieb. "Ministerstvo bude veľmi pozorne zvažovať každú jednu pripomienku, konštruktívnemu dialógu so zainteresovanými sa v žiadnom prípade nebráni, naopak považuje ho za prínos. Ministerstvo si počká na všetky pripomienky do konca pripomienkového ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Sestry v zariadeniach sociálnych služieb už nemajú poskytovať ZS

Bratislava 23. februára (TASR) - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek vyzvala sestry zo zariadení sociálnych služieb, aby v prípade, že im od apríla zamestnávateľ neupraví mzdu podľa novej legislatívy s odôvodnením, že neposkytujú zdravotnú starostlivosť (ZS), ale ju len zabezpečujú, prestali poskytovať ošetrovateľskú starostlivosť. Komora sestrám radí, aby ju začali iba ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Dôvera sa dohodla s nemocnicami na pokračovaní zmlúv, okrem Popradu (2)

Bratislava/Poprad 2. apríla (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera pokračuje od apríla v zmluvnom vzťahu so všetkými štátnymi aj neštátnymi nemocnicami na Slovensku. Jedinou výnimkou je Nemocnica Poprad. "Tá odmietla v rokovaniach našu ponuku, ktorá bola výhodnejšia ako doterajšie podmienky," informovala PR špecialistka poisťovne Monika Šimunová.

Lekarne.sk

KOŠICE: Dermatológovia bezplatne skontrolujú kožné znamienka

Košice 11. mája (TASR) - Košičania, ktorí si chcú dať skontrolovať kožné znamienka, tak môžu urobiť v pondelok 14. mája v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP). Bezplatne ich vyšetria dermatológovia, ktorí sa tak pripoja k Európskemu dňu melanómu. V prípade zistenia akéhokoľvek kožného nádoru im navrhnú ďalší terapeutický postup.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: