lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10591 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Medzinárodný deň dobrovoľníkov si pripomína aj Slovenský Červený kríž

Bratislava 5. decembra (TASR) - Hnutie Červeného kríža a Červeného polmesiaca ma v súčasnosti v celom svete približne 100 miliónov členov a dobrovoľníkov, z nich vyše 13 miliónov je aktívnych dobrovoľníkov. V Slovenskom Červenom kríži (SČK) pracuje vyše 26.000 dobrovoľníkov. "Dobrovoľník je každý dobrý človek, ktorý si dokáže vo svojom živote nájsť priestor a čas pre iného človeka, ktorý ...

Lekarne.sk

TRENČÍN: Chorobnosť na respiračné ochorenia je najnižšia za posledné mesiace

Trenčín 5. januára (TASR) – Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia klesla v Trenčianskom samosprávnom kraji tento týždeň o 13,4 percenta a dosiahla úroveň 790,9 ochorení na 100. 000 obyvateľov, čo je najmenej za posledné mesiace. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: ÚDZS podniká pre zneužitie webstránky právne kroky

Bratislava 23. februára (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) podal dnes na Okresnom súde v Novom Meste nad Váhom návrh na vydanie predbežného opatrenia, ktorým súd žiada, aby voči spoločnosti Vesmír prijal opatrenia týkajúce sa nakladania s doménou www. udzs. sk.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Výskyt chrípky v Banskobystrickom kraji poklesol

Banská Bystrica 2. apríla (TASR) - Chorobnosť na chrípku v Banskobystrickom kraji klesla o viac ako desatinu. V 13. kalendárnom týždni evidoval banskobystrický Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) 5697 chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO), čo je chorobnosť 1803 osôb na 100. 000 obyvateľov.

Lekarne.sk

USA: Vláda rozhoduje o schválení prvého domáceho testu na HIV

Washington 11. mája (TASR) - Americký Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) rozhoduje o schválení prvého rýchleho a voľne predajného testu na prítomnosť vírusu HIV. V prípade schválenia budú môcť záujemcovia bez lekárskeho dozoru doma zistiť, či nie sú nakazení vírusom, ktorý spôsobuje chorobu AIDS. Zástupcovia FDA dnes oznámili, že test OraQuick môže výrazne prispieť k spomaleniu šírenia HIV.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...