lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10590 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Francúzsko: Sedem osôb hospitalizovali v Bordeaux zrejme s infekciou E. coli

Bordeaux 24. júna (TASR) - Sedem ľudí hospitalizovali v juhofrancúzskom meste Bordeaux po tom, ako ochoreli pravdepodobne na infekciu spôsobenú črevnou baktériou E. coli, informovala vo štvrtok polícia. Podľa francúzskych zdravotníckych úradov sa nejaví žiadna spojitosť medzi prípadmi v Bordeaux a minulotýždňovým výskytom infekcie E. coli pri Lille na severe krajiny, kde ochorelo osem detí.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Chrípky bolo tento týždeň v Banskobystrickom kraji opäť menej

Banská Bystrica 12. augusta (TASR) - Aj tento týždeň mali v Banskobystrickom regióne akútne respiračné ochorenia (ARO) a chrípka a jej podobné ochorenia (CHPO) klesajúcu tendenciu.   Akútne respiračné ochorenia potrápili tento týždeň 1149 ľudí, čo je chorobnosť 414 na 100. 000 osôb.

Lekarne.sk

ZELNÍK: Vláda by mala situáciu v kolabujúcom zdravotníctve okamžite riešiť

Bratislava 30. septembra (TASR) - Situácia v zdravotníctve je alarmujúca - v týchto dňoch splnili lekári to, čo sľúbili a podávajú hromadné výpovede. Je tým vážne ohrozená zdravotná starostlivosť o každého občana a zodpovedná je vláda. Prekvapuje nás, že vláda SR vyčkáva na zázrak a neiniciuje mimoriadne rokovanie, ani nehľadá špeciálne opatrenia, hoci už jasne vidí, že je slovenské ...

Lekarne.sk

MZ SR: Minister medzi lekármi v DFNsP

Bratislava 4. novembra (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik sa dnes (4. novembra 2011) stretol s lekármi Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave. Hlavnou témou diskusie boli hromadné výpovede lekárov a transformácia nemocníc na akciové spoločnosti. Ku dnešnému dňu podalo výpoveď 112 lekárov DFNsP, pôvodne ich bolo 121.

Lekarne.sk

R. FICO: Premiérka by mala odvolať ministra Ivana Uhliarika

Bratislava 28. novembra (TASR) - Za krízu, ktorá nastala v oblasti zdravotníctva, je zodpovedný minister Ivan Uhliarik a celá vláda premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS). Prvý z menovaných pritom nastúpil na čelo rezortu ako najmenej pripravený minister v celej histórii samostatného Slovenska a mal by byť čo najskôr zo svojho postu uvoľnený. Na tlačovej konferencii venovanej aktuálnemu stavu ...

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...