lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10589 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Haiti: S príchodom hurikánovej sezóny stúpa počet obetí cholery

Port-au-Prince 1. júna (TASR) - S príchodom novej hurikánovej sezóny v Atlantiku sa na Haiti množia prípady cholery. Informovali o tom dnes zdroje haitského ministerstva zdravotníctva. Podľa lekára Gabriela Thimotheeho, výkonného riaditeľa na haitskom ministerstve zdravotníctva, zomrelo na choleru od 26. mája desať ľudí.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 10,1 percenta

Žilina 24. júna (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v Žilinskom kraji oproti predchádzajúcemu týždňu o 10,1 percenta, čo predstavuje chorobnosť 917,2 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

USA: Po uhryznutí netopierom zomrel na besnotu 19-ročný Mexičan

Atlanta 12. augusta (TASR) - Prípad úmrtia mladíka uhryznutého netopierom sajúcim krv dnes zverejnilo americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v Atlante. Devätnásťročný Mexičan zomrel na juhu Spojených štátov na besnotu pred rokom. Preukázalo sa, že ho ešte doma v Mexiku pohrýzol netopier.

Lekarne.sk

Maďarsko: Od soboty bude 534 liekov lacnejších, 1686 zdražie

Budapešť 30. septembra (TASR) – Od soboty 1. októbra bude v Maďarsku 534 liekov lacnejších a 1686 prípravkov v lekárňach zdražie. Oznámila to dnes vedúca oddelenia podpory cien liekov Celoštátnej pokladnice zdravotného poistenia (OEP) Judit Bidlóová. "Ceny liekov stúpli iba v prípadoch, keď sú k dispozícii lacnejšie alternatívy," zdôraznila Bidlóová podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI.

Lekarne.sk

Český rozhlas: Zdravotnícke odbory z V4 spoja svoje sily a založia federáciu

Praha 6. novembra (TASR) - Zdravotnícke odbory z krajín Vyšehradskej štvorky (V4) sa na dvojdňovom stretnutí v Maďarsku dohodli na založení spoločnej federácie, v ktorej spoja svoje sily. Informoval v sobotu večer v spravodajstve Český rozhlas. Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI chcú zdravotnícki odborári z Česka, Slovenska, Poľska a Maďarska zvýšiť nátlak na svoje vlády, aby presadili ...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...