lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10204 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Väčšina nemocníc na Spiši nemá problém s výpoveďami lekárov

Poprad 24. novembra (TASR) – Vo väčšine dôležitých nemocníc na Spiši sa neobávajú akútnej situácie s poskytovaním zdravotnej starostlivosti, keďže lekári tu výpovede nedali. V Ľubovnianskej nemocnici, nezisková organizácia (n.o.), sa k výpovediam pripojilo 18 z 55 lekárov, tí však následne k 1. novembru svoju výpoveď stiahli. „Spĺňame minimálne požiadavky na personálne a materiálno–technické ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Nemocnice ponúkajú voľné pracovné miesta, hľadajú najmä anestéziológov

Bratislava 1. decembra (TASR) - Súčasná situácia v slovenskom zdravotníctve spôsobila pohyby aj na slovenskom trhu práce. Nemocnice v posledných dňoch intenzívne ponúkajú voľné pracovné miesta. Podľa pracovného portálu kariera.

Lekarne.sk

Británia: Princa Philipa hospitalizovali pre bolesti na hrudníku

Londýn 23. decembra (TASR) - Britského princa Philipa dnes s bolesťami na hrudníku hospitalizovali na kardiologickom oddelení v nemocnici Papworth v meste Cambridge. Informovala o tom agentúra Associated Press. Manžela kráľovnej Alžbety II.

Lekarne.sk

PREŠOV: Identifikačné náramky pomôžu personálu FNsP i pacientom

Prešov 7. februára (TASR) - Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove zaviedla v týchto dňoch do praxe ako prvé zdravotnícke zariadenie na Slovensku nosenie identifikačných náramkov u všetkých pacientov. Táto novinka má uľahčiť prácu zdravotníckemu personálu a znížiť riziko nesprávnej identifikácie hospitalizovaných osôb, ktorej dôsledkom môže byť chybne podávaná liečba. ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: S oteplením sa aktivizujú aj kliešte, počet encefalitíd v SR vzrástol

Bratislava 22. marca (TASR) - Na Slovensku sa vlani zaznamenalo 108 prípadov kliešťovej encefalitídy, čo v porovnaní s rokom 2010 predstavuje nárast o 19 percent. Prvenstvo vo výskyte ochorenia má Trenčiansky kraj, kde zaevidovali takmer polovicu zo všetkých prípadov. Dôvodom sú najmä klimatické zmeny, ktoré spôsobili, že táto oblasť má ideálne podmienky pre existenciu kliešťov.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...