lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10202 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Chorobnosť na ARO v okresoch Prievidza a Partizánske opäť stúpla

Bojnice 9. apríla (TASR) - Epidemiológovia zaznamenali v 14. kalendárnom týždni v okrese Prievidza mierny nárast chorobnosti na akútne respiračné ochorenia (ARO). Vyšší nárast chorobnosti zaevidovali aj v okrese Partizánske. TASR o tom informovala Klára Minčíková z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 10,4 percenta

Žilina 17. mája (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) stúpla v 20. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 10,4 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1076,6 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Renáta Kortišová z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Aj vo štvrtok skolaboval rekordný počet ľudí

Bratislava 21. júna (TASR) - Štvrtok (20.6.) priniesol tohtotýždňové maximum v počte kolapsov z tepla. Zdravotní záchranári museli zasahovať až v 155 prípadoch, pričom medzi postihnutými boli i deti. "Prekonal sa rekord v počte kolapsov, ktorý padol v stredu (19.6.), keď skolabovalo 134 ľudí," uviedol hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel.

Lekarne.sk

ROZPOČET: Do zdravotníctva má ísť 1,3 mld. eur, zdravotníci sú nespokojní (2)

Bratislava 15. augusta (TASR) - Rezort zdravotníctva by na budúci rok mal zo štátneho rozpočtu dostať vyše 1,3 miliardy eur. Ako vyplýva z návrhu štátneho rozpočtu, väčšina z tejto sumy, takmer 1,21 miliardy eur by mala ísť na platby za poistencov štátu. Podľa súčasného návrhu plánuje štát za svojich poistencov na budúci rok zaplatiť menej.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: FNsP ukončila po dvoch rokoch svoju najväčšiu rekonštrukciu

Banská Bystrica 7. októbra (TASR) – Po dvojročnej rekonštrukcii, najväčšej v histórii banskobystrickej Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta, dnes slávnostne otvorili urgentný príjem, operačné sály a centrálnu sterilizáciu. "Mali sme tu možnosť vidieť niečo, za čo sa celosvetovo nemusíme hanbiť a pevne verím, že je to len začiatok," povedala na brífingu po otvorení ...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...