lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10205 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

VLÁDA: Optimalizácia nemocníc má pokračovať

Bratislava 27. apríla (TASR) - Vláda Roberta Fica bude ďalej pokračovať v optimalizácii verejnej minimálnej siete poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, s ktorými sú zdravotné poisťovne povinné uzavrieť zmluvy. Vyplýva to z národného programu reforiem, ktorý dnes schválila vláda SR. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská už avizovala, že odstraňovať sa má prioritne duplicita. Hlavnými ...

Lekarne.sk

USA vyšetrujú výskyt črevnej baktérie E.coli v šiestich štátoch

Atlanta 8. júna (TASR) - Predstavitelia zdravotníctva Spojených štátov vyšetrujú záhadný a rozptýlený výskyt črevnej baktérie E.coli, ktorú dávajú do súvislosti s jedným úmrtím a 14 ochoreniami. Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) dnes oznámilo, že ochorenia sa objavili v apríli a v máji a nezistilo sa, že by ich spôsobila kontaminovaná strava či iná príčina. Bakteriálne ...

Lekarne.sk

Kuba: Cholerou sa nakazilo 158 ľudí

Havana 15. júla (TASR) - Najmenej 158 ľudí sa nakazilo na Kube pri epidémii cholery, ktorá v posledných týždňoch vypukla vo východnej provincii Granma. Oznámilo to v sobotu kubánske ministerstvo zdravotníctva s ubezpečením, že ochorenie je už na ústupe. Cholere celkovo podľahli traja starší ľudia, ktorí trpeli aj inými chronickými ochoreniami.

Lekarne.sk

Čína: Pacienti s AIDS strhli bránu štátneho úradu

Peking 27. augusta (TASR) - Približne 300 čínskych pacientov s AIDS a ich príbuzných strhlo dnes bránu štátneho úradu na protest proti nesplneniu ich požiadaviek na finančnú podporu. K protestu došlo pred sídlom provinčnej vlády v oblasti Che-nan v strednej Číne. Polícia musela rozohnať rozhorčených demonštrantov obuškami.

Lekarne.sk

OTS: Protest iniciatívy pre uvedomenie si rizík očkovania

Bratislava 2. novembra (TASR-OTS) - Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania protestuje proti postupu lekárskych autorít, ktoré suverénne odmietajú možnosť postvakcinačného úmrtia Maroška Skrucoňáka bez toho, aby prípad poznali. Maroško zomrel tri dni po zaočkovaní kombináciou ôsmich vakcín, z ktorých jednou bol Infanrix Hexa z podozrivej šarže. Pitva nepreukázala deklarovanú meningitídu.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...