lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10200 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MZ SR: V. Novotný by mal prejsť z politikárčenia k reálnym výsledkom

Bratislava 8. apríla (TASR) - Poslanec NR SR za SDKÚ-DS Viliam Novotný by mal prejsť z politikárčenia k reálnym výsledkom a prijať fakt, že práve kroky nového vedenia rezortu zdravotníctva priniesli lepšie postavenie pacienta v liekovej politike, znižovanie doplatkov a cien liekov, výrazné spomalenie rastu dlhu zdravotníckych zariadení v pôsobnosti ministerstva a zmier zdravotníkov. Tvrdí to ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Rokovania medzi regionálnymi nemocnicami a poisťovňami pokračujú

Bratislava 16. mája (TASR) - Rokovania medzi malými i strednými nemocnicami a súkromnými zdravotnými poisťovňami budú pokračovať. Predstavitelia Asociácie nemocníc Slovenska (ANS) dnes so zástupcami poisťovní hovorili na tému úprav objemov a cien za ukončené hospitalizácie od júla. "Išlo o prvé stretnutie k úprave zmluvných podmienok od 1.7.2013.

Lekarne.sk

UNB: Horúčavy zhoršujú zdravotný stav najmä chronicky chorým ľuďom

Bratislava 20. júna (TASR) - Nápor pacientov na centrálnych príjmoch Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) sa každým dňom zvyšuje. "Počet pacientov dovezených rýchlou zdravotnou pomocou stúpol takmer o polovicu oproti priemeru," informovala hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská. Väčšinu tvoria podľa jej slov chronicky chorí ľudia, ktorým horúčavy zhoršili ich doterajší zdravotný stav.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Čistiacimi prostriedkami či kozmetikou sa za rok otrávilo 48 detí

Bratislava 15. augusta (TASR) - Od augusta minulého roku do augusta 2013 ošetrili v ambulanciách oddelenia urgentného príjmu v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) Bratislava 48 detí, ktoré sa otrávili čistiacimi prostriedkami, kozmetikou alebo inými bežne dostupnými látkami v domácnostiach. TASR o tom informovala hovorkyňa DFNsP Bratislava Dana Kamenická. "U najmenších detí ...

Lekarne.sk

POHORELÁ: Pri ťažbe dreva utrpel pohonič ťažké zranenia nohy

Pohorelá 6. októbra (TASR) - Ťažké zranenia predkolenia nohy utrpel v sobotu 5. októbra popoludní lesný robotník v obci Pohorelá v okrese Revúca. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková, pohoničovi koní zranilo nohu drevo, ktoré sa uvoľnilo. V náročnom teréne pomáhal pri ťažbe dreva chlapom v Pohorelej konský záprah.

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...