lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10016 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MZ SR: Pacienti dali na doplatky za lieky za prvý kvartál takmer 41 miliónov eur

Bratislava 18. júna (TASR) - Slovenskí pacienti zaplatili na doplatkoch za lieky za prvý kvartál tohto roku takmer 41 miliónov eur. Celkovo sa vydalo 27,9 milióna balení. Ako poukázalo ministerstvo zdravotníctva, oproti minulému roku tak ľudia na doplatkoch zaplatili za prvé tri mesiace o 2,6 milióna eur menej.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Z horúčav v stredu na Slovensku skolabovalo 135 ľudí

Bratislava 8. augusta (TASR) - Vysoké teploty sa v priebehu stredy 7. augusta podpísali pod kolapsy 135 ľudí na celom Slovensku. V porovnaní s predošlým dňom ich bolo o 40 viac. Najčastejšie pritom zdravotníci pomáhali ľuďom v Bratislavskom a Žilinskom kraji, kde mali po 25 výjazdov.

Lekarne.sk

TRNAVA: Ivanovi Uhliarikovi sa nepodarilo presvedčiť poslancov o otázke nemocníc

Trnava 2. októbra (TASR) – Nemocnice Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) v Dunajskej strede a v Galante sú otvorené pre vstup strategického partnera. Môže sa tak stať prevodom cenných papierov, formou zvýšenia základného imania, dlhodobým prenájmom alebo kombináciou týchto možností. Schválili to dnes na svojom poslednom pracovnom zasadnutí poslanci TTSK.

Lekarne.sk

MZ SR: Prípravná fáza e-Health sa spustila

Bratislava 5. apríla (TASR) - Ministerstvá zdravotníctva a financií sa dohodli na spustení prípravnej fázy elektronického zdravotníctva tzv. e-Health. Prípravná fáza, ktorá sa začala 23. marca a potrvá do 30.júna, má zodpovedať na kľúčové strategické otázky a zabezpečiť finančné a organizačné predpoklady budúcej implementácie programu implementácie e-Health.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Vo vzduchu dominuje peľ tráv z čeľade lipnicovitých

Banská Bystrica 18. mája (TASR) - V uplynulom týždni dominoval v ovzduší na väčšine územia Slovenska peľ drevín v pomerne širokom spektre druhov, pričom najvyššie koncentrácie dosahoval peľ borovice a smreka. V teplejších oblastiach doznieva peľová sezóna duba. TASR informovala hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Mária Tolnayová.

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...