lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10018 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Rozpory medzi Lekárskou fakultou a UNLP neohrozujú študentov

Košice 9. júla (TASR) – Nové zmluvy medzi Univerzitnou nemocnicou L. Pasteura (UNLP) a Lekárskou fakultou (LF) Univerzity P. J. Šafárika (UPJŠ) neohrozia činnosť študentov medicíny. Vyhlásil to dnes na tlačovej konferencii riaditeľ UNLP Ladislav Rosocha. „Študenti u nás majú vytvorené podmienky pre štúdium a nikto ich neohrozuje,“ povedal Rosocha.

Lekarne.sk

SNINA: Záchranári pomáhali mužovi, ktorý si zarezal pílou do ruky

Snina/Trebišov 20. augusta (TASR) - Okružnou pílou si do ľavej ruky dnes pri práci zarezal muž v Snine. Zranenému z obce Kolonica pomáhala posádka Rýchlej lekárskej pomoci aj leteckí záchranári. "Spôsobil si devastačné poranenia, leteckí záchranári ho transportovali do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach," uviedla hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air - Transport ...

Lekarne.sk

J. DUBOVCOVÁ: Zákon o platoch sestier môže byť diskriminačný

Bratislava 26. septembra (TASR) - Zdravotné sestry mohli mať pocit, že sa nachádzajú pod psychologickým nátlakom v čase, kedy sa ich zamestnávatelia pripravovali na účinnosť zákona o minimálnych mzdových nárokoch sestier a pôrodných asistentiek. K tomuto záveru dospela verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová na základe prijatých podnetov. "Považujeme za reálne, že sa mohlo stať, že sestry sa na...

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 4,2 percenta

Žilina 26. októbra (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v 43. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 4,2 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1445,8 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

LEVOČA: Mikuláš dnes potešil aj deti z detského oddelenia v miestnej nemocnici

Levoča 6. decembra (TASR) - Mikulášska nádielka potešila dnes dopoludnia aj pacientov na Detskom oddelení Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Levoči, a.s., ktorá je členom skupiny AGEL. Študenti Strednej zdravotníckej školy v Levoči, prezlečení za Mikuláša a anjelikov, pripravili chlapcom a dievčatám rozptýlenie. Mikuláš so svojou družinou odmenil všetky deti ovocím a sladkosťami.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...