Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10015 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

OTS: Fluke Biomedical uvádza na trh prenosný špecializovaný analyzátor IDA-1S

authorTASR dateStreda, 23.04.2014 categoryDenné správy

OTS: Spoločnosť Fluke Biomedical uvádza na trh prenosný špecializovaný analyzátor infúznych zariadení Everett, Washington 22. apríla 2014 (TASR/OTS/PRNewswire) -- Spoločnosť Fluke Biomedical oznámila ďalší prírastok do svojho portfólia analyzátorov infúznych zariadení, analyzátor infúznych zariadení IDA-1S. Fotografie – http://photos. prnewswire.

Lekarne.sk

V Ruskej Novej Vsi zachraňovali vrtuľníkom dvojročné dieťa

authorTASR dateStreda, 23.04.2014 categoryDenné správy

Ruská Nová Ves 23. apríla (TASR) – Zásah leteckých záchranárov si dnes v Ruskej Novej Vsi v okrese Prešov vyžiadal stav dvojročného dieťaťa, ktoré sa údajne topilo v sude s vodou. Privolaná posádka Rýchlej lekárskej pomoci dieťa úspešne resuscitovala, po prílete vrtuľníka z Košíc na obecné ihrisko prevzali pacienta leteckí záchranári. "Dieťa napojené na umelú pľúcnu ventiláciu preložili na ...

Lekarne.sk

Saudská Arábia: Vírus MERS zabil ďalších dvoch ľudí

authorTASR dateUtorok, 22.04.2014 categoryDenné správy

Rijád 22. apríla (TASR) - Dve úmrtia spôsobené koronavírusom MERS (Blízkovýchodný respiračný syndróm) a 17 nových prípadov nákazy oznámilo dnes saudskoarabské ministerstvo zdravotníctva. V Rijáde dnes podľa saudskoarabského ministerstva zomrel na komplikácie spôsobené MERS dlhodobo chorý 74-ročný muž. Ďalšou obeťou ochorenia sa stal 54-ročný muž z mesta Džidda.

Lekarne.sk

Budúci zubní lekári opäť vyrazia do slovenských miest šíriť osvetu o prevencii

authorTASR dateUtorok, 22.04.2014 categoryDenné správy

Bratislava 22. apríla (TASR) - Slováci podľa budúcich zubných lekárov nemajú dobré povedomie o zubnom zdraví. Aj tento rok preto vyrazia do slovenských miest, aby tu šírili osvetu o potrebe starostlivosti o zuby. Roadshow nazvaná Spolu za zdravý a krásny úsmev organizuje Slovenský spolok študentov zubného lekárstva.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Odbory sa s regionálnymi nemocnicami na platoch zatiaľ nedohodli

authorTASR dateUtorok, 22.04.2014 categoryDenné správy

Bratislava 22. apríla (TASR) - Malé a stredné nemocnice zatiaľ nedospeli s odborármi k dohode týkajúcej sa úpravy miezd svojich zamestnancov. Ako dnes priblížil šéf Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb Anton Szalay, ďalšie kolektívne rokovanie so zástupcami Asociácie nemocníc Slovenska bude vo štvrtok 24. apríla. Szalaya podľa jeho slov očakáva ťažké rokovania.

Majiteľ módnej značky BANDI ďakuje lekárom a zdravotníkom. Ako darček im venuje zľavu 50%

Rovnako ako v minulých rokoch, aj v tomto roku by majiteľ módnej značky BANDI rád úprimne poďakoval lekárom a zdravotníkom za ich obetavú a náročnú prácu.