lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11143 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

PREŠOV: Vo fakultnej nemocnici vlani ošetrili celkom 317.995 pacientov

Prešov 16. januára (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove v roku 2012 spolu ošetrili 317. 995 pacientov. Hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková informovala, že podľa štatistických záznamov na oddeleniach hospitalizovali 46.815 ľudí a počet ambulantných návštev sa vyšplhal až na 1.566.

Lekarne.sk

SP: Dlhy nemocníc voči Sociálnej poisťovni medziročne vzrástli o 29,9 mil. eur

Bratislava 21. februára (TASR) - Dlh zdravotníckych zariadení na neuhradenom poistnom voči Sociálnej poisťovni dosiahol na konci roku 2012 48,7 milióna eur. Oproti novembru 2012 tak došlo k poklesu pohľadávok o 6,8 milióna eur. Ako však vyplýva z informácie Sociálnej poisťovne, medziročne došlo k nárastu o 29,9 milióna eur.

Lekarne.sk

ČR: Hlavný hygienik varoval pred konzumáciou alkoholu neznámeho pôvodu

Praha 28. marca (TASR) - Hlavný hygienik ČR Vladimír Valenta dnes, krátko pred veľkonočnými sviatkami, varoval pred konzumáciou alkoholu neznámeho pôvodu a pripomenul, že medzi ľuďmi je stále ešte isté množstvo metanolom pančovaného alkoholu, informovali české elektronické médiá. Ako je známe, od septembra 2012 si metanolová aféra len v ČR vyžiadala 45 životov, ďalšie osoby zomreli na následky...

Lekarne.sk

MZ SR: Slovensko a Kuvajt podpísali memorandu o spolupráci v zdravotníctve

Bratislava 6. mája (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a jej kuvajtský rezortný partner Mohammad Barrak Al-Haifi podpísali dnes na pôde ministerstva Memorandum o porozumení medzi Ministerstvom zdravotníctva SR a Ministerstvom zdravotníctva Kuvajtského štátu o spolupráci v oblasti zdravotníctva. Podpísaním memoranda vyvrcholila štvordňová návšteva kuvajtskej delegácie na Slovensku...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Národná transfúzna služba sa modernizovala a centralizovala

Košice 13. júna (TASR) - Zefektívnenie činnosti a modernizáciu pracovísk Národnej transfúznej služby (NTS) SR umožnil projekt s použitím eurofondov, ktorý dnes slávnostne ukončili v Košiciach. Projekt zahŕňal nákup moderných prístrojov pre veľkokapacitné spracovateľské centrá krvi v Košiciach, Banskej Bystrici a Bratislave, a pre ďalších 11 odberových pracovísk. Zrekonštruovali sa tiež ...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: