lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PREŠOV: Vo fakultnej nemocnici vlani ošetrili celkom 317.995 pacientov Prešov 16. januára (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove v roku ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Prešov 16. januára (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove v roku 2012 spolu ošetrili 317.995 pacientov. Hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková informovala, že podľa štatistických záznamov na oddeleniach hospitalizovali 46.815 ľudí a počet ambulantných návštev sa vyšplhal až na 1.566.848."V nemocnici vlani vykonali 12.687 operačných zákrokov. Najviac operačných výkonov sa realizovalo na oddelení chirurgie, ďalej nasledovalo urologické oddelenie, traumatológia, ortopédia, gynekologicko-pôrodnícke a ušno-nosno-krčné oddelenia," spresnila hovorkyňa.Doplnila, že na klinike gynekológie a pôrodníctva sa vlani narodilo 2547 detí, z toho 1305 chlapcov a 1242 dievčat. Uplynulý rok bol v prešovskej nemocnici bohatý aj na pôrody dvojčiat, ktorých sa tu narodilo až 59, okrem toho sa narodili sa aj trojčatá. Nemocnica v minulom roku zorganizovala, prípadne sa spolupodieľala na realizácii niekoľkých odborných podujatí. V apríli sa uskutočnila celoslovenská konferencia sestier – V. Slovenský chirurgický deň. Pri príležitosti Európskeho dňa melanómu lekári v ambulancii Dermatovenerologického oddelenia vyšetrili 52 pacientov.Začiatkom júna sa šiestykrát FNsP podieľala na organizovaní tradičného podujatia v centre Prešova s názvom Deň záchrany života. V tom istom mesiaci gynekológovia z prešovskej nemocnice mali možnosť operovať pomocou moderného prístroja, ktorý umožňuje reálny trojrozmerný pohľad pri laparoskopickom operačnom zákroku.Koncom septembra sa konal 59. národný kongres Slovenskej spoločnosti pre otorinolaryngológiu a chirurgiu hlavy a krku a 40. Reimanove dni. Začiatkom októbra sa v Prešove uskutočnila 12. celoslovenská konferencia sestier, ktoré pracujú na operačných sálach, na ktorej sa zúčastnilo okolo 200 zdravotníkov. V decembri vo fakultnej nemocnici privítali účastníkov 14. Prešovského pediatrického dňa.Hovorkyňa dodala, že množstvo odborných podujatí pripravujú aj v roku 2013. Najočakávanejšou udalosťou tohto roka, ktorá má výrazne ovplyvniť kvalitu poskytovania zdravotnej starostlivosti a skvalitniť podmienky pre pacientov i zdravotníckych pracovníkov, je ukončenie výstavby internistického monobloku. Ten by sa mal začať kompletne využívať najneskôr v máji tohto roka.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...