lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10586 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Oniščenko: Buď volant alebo kefír, osviežujúci nápoj obsahuje totiž alkohol

Moskva 9. októbra (TASR) - Pred konzumáciou kefíru varoval v týchto dňoch motoristov hlavný hygienik Ruskej federácie Gennadij Oniščenko, informovali ruské médiá. Podľa hygienikových slov je súčasťou kefíru alkohol, ktorý by pre šoférov mal byť zakázanou zložkou potravy. Oniščenkov apel bol zrejme reakciou na viacero dopravných nehôd s tragickými následkami, vo väčšine z nich však kefír s ...

Lekarne.sk

ČR: V Olomouci hospitalizovali ženu vo vážnom stave po otrave metanolom

Olomouc 13. novembra (TASR) - Vo vážnom stave hospitalizovali dnes v nemocnici v Olomouci 67-ročnú ženu, ktorá sa otrávila alkoholom pančovaným netanolom. V jej krvi namerali 1,17 promile jedovatej látky. Žena leží v umelom spánku a je napojená na dýchacie prístroje.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pracoviskom OUP DFNsP Bratislava prešlo cez sviatky takmer 3000 ľudí

Bratislava 27. decembra (TASR) – Počas predĺženého vianočného víkendu, v čase od popoludnia 21. do 27. decembra, lekári Oddelenia urgentného príjmu (OUP) Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) Bratislava ošetrili 1242 detských pacientov. Ďalších 125 detí počas Vianoc ošetrili v pohotovostnej otorinolaryngologickej (ORL) ambulancii. Pre TASR to uviedla hovorkyňa DFNsP Dana Kamenická.

Lekarne.sk

BOJNICE: V nemocnici leží ďalšia žena s podozrením na chrípku typu A(H1N1)

Bojnice 4. februára (TASR) - Bojnická nemocnica zaznamenala ďalší prípad pacientky pľúcneho oddelenia s podozrením na chrípku typu A(H1N1). Výsledky pacientky s ročníkom narodenia 1958, ktorá je tiež pacientkou pľúcneho oddelenia od konca januára, stále nie sú známe. Ako TASR informovala námestníčka pre ošetrovateľstvo Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach Iveta ...

Lekarne.sk

ZSSK: Vlaky zdravého srdca budú opäť premávať

Bratislava 13. marca (TASR) – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a. s., vypraví v piatok a sobotu (15. a 16. marca) štyri vlaky, v ktorých si cestujúci budú môcť bezplatne zmerať krvný tlak a cholesterol. ZSSK sa aj v tomto roku zapojí do projektu Slovenskej nadácie srdca s názvom Deň srdca. Hliadky zdravia budú v piatok vo vlakoch: R 607 Liptov, Bratislava 11.57 h - Žilina - Košice 17.53...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: