lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10585 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

SKALICA/TRNAVA: V Skalici výpovede lekári stiahli, v Trnave nie

Skalica/Trnava 28. novembra (TASR) – Poslední zo skupiny 33 lekárov, ktorí dali v Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Skalici výpovede, ich dnes stiahli. Nemocnica nabehla podľa vyjadrenia riaditeľa Patrika Fialu na riadny režim. "So sťahovaním začali už koncom minulého týždňa, dnes sme mali pomerne tvrdé rokovania s ostatnými lekármi.

Lekarne.sk

ČR: Potravinárska inšpekcia varuje pred konkrétnymi ovsenými vločkami z Nemecka

Praha 5. decembra (TASR) - Aj v obchodnom reťazci Lidl na území Českej republiky sa predávali jemné ovsené vločky značky Nordwaldtaler, ktoré podľa informácií z Nemecka obsahujú nadmerné množstvo deoxynivalenolu. Na túto informáciu reagovala Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia ČR počas víkendu okamžitou kontrolou a sťahovaním produktu z trhu. Vyplýva to z informácií na ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V roku 2011 ošetrili v prešovskej fakultnej nemocnici 336.642 pacientov

Prešov 5. januára (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove ošetrili v minulom roku spolu 336. 642 pacientov. Hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková informovala, že v priebehu uplynulého roka evidovali na oddeleniach celkom 45.695 hospitalizácií.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: VšZP postúpi Slovenskej konsolidačnej pohľadávky za 176 miliónov eur

Bratislava 22. februára (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) plánuje do konca roka postúpiť Slovenskej konsolidačnej staré pohľadávky z poistného vo výške 176 miliónov eur. TASR to potvrdila hovorkyňa najväčšej poisťovne Petra Balážová. VšZP presunula v prvom kroku na Slovenskú konsolidačnú pohľadávky vo výške 7,2 milióna eur, dostane za ne 1,08 milióna eur.

Lekarne.sk

ZDRAVIE:Dôvera sa dohodla s nemocnicami na pokračovaní zmlúv, výnimkou je Poprad

Bratislava 2. apríla (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera pokračuje od apríla v zmluvnom vzťahu so všetkými štátnymi aj neštátnymi nemocnicami na Slovensku. Jedinou výnimkou je Nemocnica Poprad. "Tá odmietla v rokovaniach našu ponuku, ktorá bola výhodnejšia ako doterajšie podmienky," informovala PR špecialistka poisťovne Monika Šimunová.

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...