lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10424 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Najviac respiračných ochorení bolo tento týždeň v Nitrianskom kraji

Bratislava 5. októbra (TASR) - V 40. týždni bolo hlásených 44.445 akútnych respiračných ochorení (ARO), čo je chorobnosť 1530/100. 000 osôb v starostlivosti lekárov hlásiacich v tomto kalendárnom týždni. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom došlo k vzostupu chorobnosti o 2,1 percenta.

Lekarne.sk

STAŠKOVCE: Stádo dobytka v karanténe je klinicky zdravé

Staškovce 9. novembra (TASR) – Stádo dobytka na farme v obci Staškovce, okres Stropkov, je klinicky zdravé, u žiadneho zvieraťa v karanténe sa nepotvrdila prítomnosť zvieracieho antraxu. Pre TASR to potvrdil riaditeľ Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy (RVaPS) vo Svidníku Michal Zozuľák. „Práve sa nachádzame na farme, kde boli farmárovi vo štvrtok (8.11.) uložené predbežné ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V UNB majú vianočný dar pre hematologických pacientov

Bratislava 18. decembra (TASR) - Vďaka finančnému daru 10.000 eur od Ligy proti rakovine zo zbierky Deň narcisov má Klinika hematológie a transfuziológie v bratislavskej Nemocnici sv. Cyrila a Metoda špičkový hematologický krvinkový separátor Spectra Optia. "Takýchto milých chvíľ v slovenskom zdravotníctve je veľmi málo.

Lekarne.sk

RADÍME: Skoncovať s fajčením môže pomôcť tzv. iCoach

Bratislava 30. januára (TASR) - Ľuďom, ktorí chcú prestať s fajčením, môže pomôcť inovatívny a bezplatný nástroj určený na odvykanie od fajčenia. Prostredníctvom tzv. iCoachu môžu fajčiari získať individuálne tipy a rady, ako sa zbaviť zlozvyku, či dostávať pravidelné e-mailové správy na podporu každého kroku na ceste k životu bez fajčenia.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Chrípka ustupuje, stále sa však vyskytujú prípady SARI

Banská Bystrica 8. marca (TASR) - Podľa predpokladov epidemiológov výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) ako aj chrípky a chrípke podobných ochorení (CHPO) v porovnaní s uplynulým týždňom opätovne v Banskobystrickom kraji klesol, informovala TASR hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Mária Tolnayová. Výskyt ARO je nižší o 16 percent a CHPO takmer o ...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...