lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10421 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: UNB sa dohodla s Union ZP, jej poistencov budú aj operovať

Bratislava 29. júna (TASR) - V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) budú od pondelka (1. 7.) opätovne operovať aj poistencov Union zdravotnej poisťovne. Nemocnica s ňou koncom týždňa dospela k dohode aj na podmienkach plánovaných operácii, neakútnych hospitalizácii a jednodňovej chirurgii. Pre TASR to potvrdil riaditeľ UNB Miroslav Bdžoch.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: SDKÚ-DS vyzýva na zastavenie projektu jednej zdravotnej poisťovne

Bratislava 27. augusta (TASR) - Vláda podľa podpredsedu SDKÚ-DS Viliama Novotného presadzovaním projektu jednej štátnej zdravotnej poisťovne zvyšuje chaos v slovenskom zdravotníctve a zneisťuje zdravotníkov i pacientov. SDKÚ-DS preto vyzýva na zastavenie "ideologického pokusu so zdravím" a riešenie "reálnych" problémov zdravotníctva. Ako poznamenal, vláda verejnosť vyše roka zabáva vytvorením ...

Lekarne.sk

ČR: Jedlé huby môže mráz zmeniť na jedovaté, varujú odborníci

Praha 12. októbra (TASR) - S jesenným počasím sa pomaly končí hubárska sezóna predovšetkým hríbovitých húb. Napriek tomu sa sem-tam objavia plné košíky, s ktorými sa ľudia vracajú z lesa. Hríby strieda žatva podpňoviek, hlív a pôvabníc.

Lekarne.sk

ŽILINA: Beh pre život má zabezpečiť prístroj na prípravu protinádorových vakcín

Žilina 14. apríla (TASR) – Prístroj na prípravu protinádorových vakcín ELISpot chcú kúpiť z vyzbieraných finančných prostriedkov organizátori štvrtého ročníka charitatívneho podujatia Beh pre život. Prezidentka Nadácie Výskum rakoviny Margita Klobušická dnes na tlačovej konferencii v Žiline informovala, že minulý rok cez štartovné, sms, online či iné formy prispeli ľudia počas Behu pre život ...

Lekarne.sk

Nemecko: Na črevné ochorenie baktériou EHEC zomrelo 10 ľudí, 1000 je nakazených

Berlín 29. mája (TASR) - Počet obetí črevného ochorenia spôsobeného baktériou EHEC sa dnes v Nemecku sa zvýšil na desať. V krajine zaznamenali doteraz asi 1000 prípadov - či už potvrdených alebo podozrivých - ochorení na infekciu vyvolávajúcu hemolyticko-uremický syndróm (HUS). Lekári vsádzajú v boji proti HUSna nový liek.

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...