lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10420 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Trojčatá sa nemali narodiť v Kežmarku, ale v Prešove, tvrdí neonatológ

Košice 4. októbra (TASR) - Nezávislá organizácia Novorodenec. sk upozorňuje na rezervy zdravotnej starostlivosti o novorodencov v rizikových prípadoch na východnom Slovensku. Poukazuje pritom na nedodržiavanie princípu presunu mamičiek na pôrod do perinatologických centier v Košiciach a Prešove, ktoré poskytujú špecializovanú a urgentnú starostlivosť o novorodencov.

Lekarne.sk

USA: Vo Filadelfii úspešne oddelili osemmesačné siamské dvojčatá

Filadelfia 8. novembra (TASR) - Lekárom v detskej nemocnici v americkej Filadelfii sa podarilo úspešne oddeliť osemmesačné siamské dvojčatá. Operácia sa uskutočnila v stredu a agentúra AP o nej informovala dnes. Dievčatká boli zrastené dolnou časťou hrudníka a bruchom.

Lekarne.sk

MZ SR: Ministerstvo plánuje urobiť poriadok s poplatkami v zdravotníctve

Bratislava 17. decembra (TASR) - Vyriešenie problematiky poplatkov v ambulanciách či nemocniciach by podľa ministerstva zdravotníctva malo prísť na budúci rok. Poplatky predstavujú asi tretinu podnetov, pre ktoré sa pacienti obracajú na ministerstvo. Rezort najprv plánuje predstaviť analýzu všetkých poplatkov v systéme, ktorú pripravuje už niekoľko mesiacov, následne má prísť návrh riešenia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Dôvera chystá pre prepoisťovanie trestné oznámenie na zamestnancov

Bratislava 29. januára (TASR) - Zdravotná poisťovňa Dôvera pripravuje pre neoprávnené prepoisťovanie poistencov dve trestné oznámenia na vlastných zamestnancov. Tí mali "hrubým spôsobom porušiť pracovno-právne predpisy poisťovne a pokyny súvisiace s náborom nových poistencov". Na podozrivé konanie mali upozorniť poistenci, keď sa dozvedeli, že ich prepoistili po obdržaní nových preukazov ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Zákon o trestoch pre zdravotníkov je podľa sestier protiústavný

Bratislava 23. mája (TASR) - Zákon o trestoch pre zdravotníkov, ktorí by v núdzovom stave nenastúpili do práce, je protiústavný. Vyhlásila to dnes predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek (OZ SaPA) Monika Kavecká. "Sme občania SR, vnímame to ako protiústavné.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...