lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10274 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Španielsko: Proti úsporným opatreniam v zdravotníctve sú aj vlády v regiónoch

Madrid 30. augusta (TASR) - Ilegálnym migrantom neposkytnú v španielskych štátnych zdravotníckych zariadeniach ošetrenie, a to s platnosťou od 1. septembra 2012. S lekárskou starostlivosťou tam po tomto termíne môžu ilegálni prisťahovalci rátať iba vo výnimočných prípadoch, medzi ktoré zaradili popri urgentných stavoch a zranených po nehodách napríklad pomoc maloletým imigrantom alebo tehotným ...

Lekarne.sk

MZ SR: Povolenia pre záchranky majú platiť o dva roky dlhšie

Bratislava 2. októbra (TASR) - Povolenia pre záchranky majú platiť dlhšie, ministerstvo zdravotníctva totiž navrhlo predĺženie platnosti povolenia na prevádzkovanie ambulancie záchrannej zdravotnej služby zo štyroch na šesť rokov. Návrh novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti zároveň prináša povinnosť predložiť spolu so žiadosťou o vydanie povolenia aj doklad o personálnom ...

Lekarne.sk

RADÍME: Mlieko je absolútne dokonalá potravina, tvrdí odborníčka

Bratislava 5. novembra (TASR) – Mlieko je absolútne dokonalá potravina, ktorá telu dokáže dlhodobo zabezpečiť živiny, ktoré potrebuje. Veľmi prospešná je tiež bryndza a kyslomliečne výrobky. Tvrdí to vedúca lekárka poradne zdravia na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Bratislave Alžbeta Béderová.

Lekarne.sk

PIEŠŤANY: Piešťanské kúpele v tomto roku navštívilo 450.000 klientov

Piešťany 12. decembra (TASR) – Približne trojpercentný nárast počtu klientov v porovnaní s rokom 2011 zaznamenali v Slovenských liečebných kúpeľoch Piešťany, a. s. (SLKP). Počas tohto roka za liečivým bahnom a vodou do Piešťan pricestovalo približne 450. 000 hostí.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V bratislavskej detskej nemocnici ošetrili vlani státisíce detí

Bratislava 26. januára (TASR) - Lekári Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) Bratislava v minulom roku hospitalizovali 17.130 detí, ambulantne vyšetrili 432. 340 pacientov a urobili vyše 1,3 milióna vyšetrení spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek. V celkovej narkóze operovali 7345 pacientov, v lokálnej anestézii vykonali 1350 endoskopických výkonov.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...