lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10272 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

TRSTENÁ: Hornooravská nemocnica začala obmieňať dosluhujúce sanitky

Trstená 26. januára (TASR) – Hornooravská nemocnica s poliklinikou (HNsP) v Trstenej začala zakúpením novej sanitky postupnú výmenu dosluhujúceho vozového parku svojej záchrannej zdravotnej služby (ZSS). Potrebných 94.000 eur dalo jej vedenie dokopy so zriaďovateľským Žilinským samosprávnym krajom (ŽSK). "Prišla k nám v hodine dvanástej, lebo náš vozový park má naozaj svoje roky.

Lekarne.sk

Štúdia: Briti patria medzi najnezdravšie národy Západu

Londýn 5. marca (TASR) - Napriek 60 rokom bezplatnej zdravotnej starostlivosti a zdravotným kampaniam patria Briti medzi najnezdravších ľudí Západu. Vyplýva to z medzinárodnej štúdie, ktorá porovnávala chorobnosť a úmrtnosť v rokoch 1990-2010 v 15 západoeurópskych krajinách, plus Austrálii, Kanade a USA. Štúdiu financovala Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov a jej výsledky dnes zverejnil online...

Lekarne.sk

OĽaNO: Vláda chce opäť potichu umožniť domáce potraty

Bratislava 11. apríla (TASR) - Vláda chce opäť potichu umožniť používanie potratových tabletiek. A to aj napriek verejnému prísľubu ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominantka Smeru-SD) z januára tohto roku, že žiadna zmena vyhlášky o umelom prerušení tehotenstva sa nepripravuje. Tvrdia to Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Erika Jurinová a Richard Vašečka.

Lekarne.sk

OĽaNO: Návrhy Smeru-SD zastrašujú lekárov a sú pre nich likvidačné (2)

Bratislava 20. mája (TASR) – Vládna strana Smer-SD pristupuje k zdravotníkom neprimerane tvrdo, nedôstojne a vyvoláva v nich pocit strachu. Na dnešnom krátkom brífingu v Národnej rade (NR) SR to vyhlásili poslanci NR SR z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Jozef Viskupič, Eva Horváthová a Branislav Škripek. Novelou Trestného zákona, ktorou sa má parlament zaoberať v utorok (21...

Lekarne.sk

Čína: Nový kmeň vtáčej chrípky zabil viac ako tretinu pacientov

Londýn 24. júna (TASR) - Viac ako tretina pacientov, ktorí sa začiatkom tohto roka infikovali novým kmeňom vtáčej chrípky, zomrela po prijatí do nemocnice. Konštatujú to čínski vedci v novej štúdii, ktorú dnes on-line zverejní britský odborný časopis Lancet. Nový kmeň vtáčej chrípky H7N9 sa v Číne začal šíriť koncom marca.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...