lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10062 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

TRNAVA/GALANTA: V galantskej nemocnici prísun trnavských pacientov zvládajú

Trnava/Galanta 1. decembra (TASR) – Zvýšený počet pacientov pre neurologické oddelenie zaznamenal dnes i v stredu 30. decembra centrálny príjem Nemocnice s poliklinikou sv. Lukáša v Galante. Podľa slov námestníčky riaditeľa Drahomíry Bollovej boli prijímaní popri "domácich" pacienti zo spádového územia Fakultnej nemocnice v Trnave, presný počet však uviesť nevedela.

Lekarne.sk

Čile: Oddelené siamské dvojča zomrelo

Santiago 19. decembra (TASR) - María José, jedno zo siamských dvojčiat, ktoré minulý týždeň oddelili lekári v Čile, v nedeľu zomrelo na všeobecné zlyhanie orgánov. Oznámil to Osvaldo Artaza, riaditeľ detskej Nemocnice Luísa Calva Mackennu v hlavnom meste Santiago. Čilskí lekári oddelili desaťmesačné dievčatká Maríu Paz a Maríu José 13. decembra po takmer 20-hodinovej operácii.

Lekarne.sk

TATRY: Skialpinista sa zranil pri zlyžovávaní, záchrannú akciu komplikoval mráz

Vysoké Tatry 1. februára (TASR) - Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE (VZZS ATE) letela dnes popoludní do Vysokých Tatier. Vo Veľkej Zmrzlej doline, v oblasti pod Baraním sedlom, pri zlyžovávaní spadol a zranil sa 43-ročný skialpinista z Banskej Bystrice. Hovorkyňa VZZS ATE Sylvia Galajda informovala, že muž si pri páde vykĺbil pravé rameno.

Lekarne.sk

TRNAVA: V kraji sa mierne zvýšil počet respiračných ochorení

Trnava 16. marca (TASR) - V 11. kalendárnom týždni zaznamenali v Trnavskom kraji 6494 akútnych respiračných ochorení, z toho chrípke podobných ochorení bolo 1117. TASR o tom informovala Dagmar Kollárová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave. "V porovnaní s predchádzajúcim týždňom evidujeme mierny nárast chorobnosti na akútne respiračné ochorenia a takmer 14-percentný ...

Lekarne.sk

Nemecko: Pravidelné návštevy solárií zvyšujú riziko rakovinového ochorenia

Berlín 24. apríla (TASR) - Pravidelné návštevy v soláriách vo veku do 35 rokov zvyšujú riziko rakovinového ochorenia kože v podobe malígneho melanómu o takmer 200 percent. S týmto varovaním vystúpil dnes v Berlíne na fóre expertov pre tento typ ochorení nemecký profesor Eckhard Breitbard, predseda pracovného zoskupenia Dermatologická prevencia. Fakt, že návštevy solárií predstavujú ešte väčšie...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...