lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10060 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Odporúčaním EÚ je naďalej monitorovať zdravotný stav obyvateľstva

Banská Bystrica 17. marca (TASR) - Vyvrcholením dvojročného úsilia 13 krajín Európskej únie vrátane Slovenska v rámci pilotnej štúdie európskeho charakteru EHES (Europe Health Examination Survey) bola minulotýždňová konferencia v Bruseli. Zúčastnili sa na nej odborníci jednotlivých krajín, ktorí sa podieľali na jej realizácii. Štúdia odskúšala meranie zdravia Európanov, no najmä meranie ...

Lekarne.sk

NITRA: Ľudí z havarovaných áut najlepšie zachraňovali hasiči z Nitry

Nitra 25. apríla (TASR) – Vyslobodzovanie zranených osôb z havarovaných vozidiel bolo hlavnou disciplínou súťaže, na ktorej sa dnes pod Zoborom stretli hasiči z Nitry, Vrábeľ, Šale a Galanty. Z ôsmich družstiev boli najúspešnejší záchranári z Nitry, ktorí obsadili prvé a tretie miesto. Na druhej priečke skončili hasiči zo Šale.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V ovzduší Bratislavy zaznamenali vysoké koncentrácie peľových zŕn tráv

Bratislava 5. júna (TASR) - V 22. kalendárnom týždni (od 28. 5. do 3. 6. 2012) boli v ovzduší Bratislavy zaznamenané vysoké koncentrácie peľových zŕn tráv a spóry vzdušných húb rodu Cladosporium. Ostatné pozorované taxóny vyšších rastlín dosiahli nízke koncentrácie. V ovzduší sa naďalej budú vyskytovať predovšetkým peľové zrná tráv a spóry vzdušných húb.

Lekarne.sk

NCZI: Slováci spotrebovali za rok 126 mil. balení liekov za miliardu eur

Bratislava, 10. júl (TASR) - Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) vedie okrem iných aj evidenciu spotreby liekov na Slovensku. Zo spracovaných údajov vyplýva, že v minulom roku bolo u nás celkovo spotrebovaných 126. 672.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Penta investuje tri milióny eur do modernizácie nemocníc

Košice 22. augusta (TASR) - Investičná skupina Penta dnes oznámila, že do konca roka investuje tri milióny eur, ktoré budú použité na modernizáciu nemocníc a zlepšenie kvality poskytovaných zdravotníckych služieb. Po schválení Protimonopolným úradom SR nadobudla Penta 100-percentný obchodný podiel v spoločnosti Estate Consult, ktorá prevádzkuje regionálnu sieť nemocníc Svet zdravia. Ide o ...

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...