lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10053 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ÚVZ: Vo výrobku Lasagne Bolognese Nowaco sa potvrdila prítomnosť konskej DNA (2)

Bratislava 26. februára (TASR) - Vo výrobku Lasagne Bolognese Nowaco, ktorý dovozca nechal stiahnuť zo slovenského trhu, sa testami potvrdila prítomnosť konskej DNA. V lasagniach malo byť pritom podľa informácii na obale iba hovädzie mäso. Informovala o tom dnes hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Lenka Skalická.

Lekarne.sk

KDH: Vyzývame R. Fica, aby vyvodil zodpovednosť voči M. Dragulovi

Bratislava 4. apríla (TASR) - Poslanec NR SR za KDH a exminister zdravotníctva Ivan Uhliarik vyzýva predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD), aby vyvodil zodpovednosť voči svojmu poradcovi Milanovi Dragulovi, ktorý podľa neho zabránil, aby zdravotné sestry mali vyššie platy. Ako vyhlásil Uhliarik na dnešnej tlačovej konferencii, zároveň sa obracia na Ústavný súd SR, aby pozastavil zákaz ...

Lekarne.sk

TRNAVA: Osmijanko vymaľoval chorým deťom izby

Trnava 13. mája (TASR) – Občianske združenie (OZ) Osmijanko sa v spolupráci so zdravotnou poisťovňou Dôvera postaralo o vymaľovanie 19 izieb Detskej kliniky Fakultnej nemocnice v Trnave a o renováciu detského kútika. Malí pacienti majú od dnešného dňa k dispozícii novovymaľované farebné priestory, ktoré im spríjemnia pobyt v nemocničnom prostredí. "Vďaka združeniu sú izby našich pacientov ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Počas prvého dňa horúčav skolabovalo 91 ľudí

Bratislava 18. júna (TASR) - Horúčavy začali na Slovensku úradovať a teploty sa majú aj dnes vyšplhať až na 36 stupňov Celzia. Len za prvý horúci deň, v pondelok 17. 6., z dôvodu vysokých teplôt na Slovensku skolabovalo 91 ľudí. Pre TASR to uviedol Boris Chmel, manažér pre komunikáciu s verejnosťou Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: SČK a NTS vyzývajú ľudí, aby prišli darovať krv

Bratislava 7. augusta (TASR) - Slovenský Červený kríž (SČK), územný spolok Bratislava – Mesto sa v spolupráci s Národnou transfúznou službou (NTS) SR obracia na ľudí s prosbou o pomoc pri darovaní krvi. Zdravotníci v Bratislave pociťujú v týchto dňoch nedostatok darcov krvi, čo vedie k problémom so zásobovaním krvou. "Je obdobie dovoleniek a prázdnin, čo veľmi ovplyvňuje túto situáciu, ale ...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: