lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10052 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ČR: V spaľovni skončili expirované vakcíny proti prasacej chrípke

Praha 9. júla (TASR) - Expirované, teda už nepoužiteľné vakcíny proti prasacej chrípke nechalo zlikvidovať Ministerstvo zdravotníctva ČR. V spaľovni skončilo do pol milióna dávok, za nákup ktorých štát zaplatil pôvodne 135 miliónov Kč. Prezidentom Václavom Klausom v roku 2010 ostro kritizovaný "princíp predbežnej opatrnosti" viedol v ČR k nákupu celkovo 700.

Lekarne.sk

MZ SR: Hospodárenie nemocníc sa má sledovať efektívnejšie

Bratislava 21. augusta (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva plánuje zbierať údaje o hospodárení jednotlivých štátnych nemocníc elektronicky. Navrhuje preto využiť 300. 000 eur pôvodne určených na racionalizáciu a reštrukturalizáciu zdravotníckych zariadení v súvislosti s transformáciou nemocníc na akciové spoločnosti, čo plánovala bývala vláda.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Školy sa môžu zapojiť do edukatívneho projektu o prevencii cukrovky

Bratislava 26. septembra (TASR) - Základné školy majú možnosť zapojiť sa do pilotného edukatívneho projektu o prevencii cukrovky pod názvom Modrý kruh. Cieľom projektu je zapojiť deti do aktívneho hľadania odpovedí na to, akým spôsobom sa chrániť pred civilizačnými ochoreniami a najmä diabetes mellitus 2. typu, ktorej vznik je podmienený životným štýlom moderného človeka. Školy môžu svoje ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekári trvajú na naplnení memoranda, o výpovediach zatiaľ nehovoria

Bratislava 26. októbra (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) žiada a trvá na naplnení memoranda medzi vládou a odbormi, ktorého podpísanie znamenalo vlani ukončenie akcie hromadných výpovedí lekárov. To okrem iného hovorí aj o zvyšovaní platov lekárov v nemocniciach od januára 2013. "Nič nové nechceme," skonštatoval po dnešnom pracovnom stretnutí na ministerstve zdravotníctva odborársky ...

Lekarne.sk

OTS: CAD/CAM technológia v ortopedickej technike

Bratislava 6. decembra (TASR-OTS) - O nové využitie z radu pokrokových CAD/CAM technológií na Slovensku, tentoraz v oblasti zdravotníctva, sa postarala spoločnosť NEOPROT. Technológiu používa na digitálne odoberanie merných podkladov a zhotovovanie individuálnych ortopedickoprotetických zdravotníckych pomôcok, najmä skoliotických a pooperačných korzetov, protéznych lôžok, ortéz končatín a ...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: