lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10635 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Sestry žiadajú ÚS aby čo najskôr rozhodol o zákone o ich mzdách

Košice 10. októbra (TASR) – Približne dve stovky zdravotných sestier z celého Slovenska sa dnes popoludní zišli pred budovou Ústavného súdu (ÚS) SR, aby tak vyjadrili nespokojnosť s pozastavením účinnosti zákona o mzdách sestier, ktorý upravoval ich mzdy. Ako uviedla prezidentka Slovenskej komory sestier a asistentiek Mária Lévyová, cieľom dnešného zhromaždenia bolo najmä vysvetľovať. „...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Spoločný protest lekárov V4 bude 20.novembra, v SR sa dotkne 5 nemocníc

Bratislava 16. novembra (TASR) - Spoločná protestná akcia lekárov z krajín V4 sa uskutoční v utorok 20. novembra. Jej konanie už odbory avizovali, nebol však známy termín, ani to, koľkých nemocníc sa dotkne. Lekári zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska sa chcú v rámci nej symbolicky päť minút po 12.00 h zhromaždiť pred nemocnicami.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Sesterské odbory odmietli tichú dohodu so Smerom

Bratislava 30. decembra (TASR) - Odborové združenie sestier a pôrodných asistentiek (OZSaPA) súhlasí s exministrom zdravotníctva Ivanom Uhliarikom, že pozastavenie účinnosti zákona o ich mzdách bolo negatívum roka 2012 v zdravotníctve. Odmieta však jeho vyhlásenia o uzatváraní tichej dohody so Smerom-SD. "Pán exminister zavádza verejnosť a rozširuje nepravdivé informácie," reagovala šéfka ...

Lekarne.sk

EP: Pacienti by mali mať rýchlejší prístup k lacnejším generickým liekom

Bratislava 6. februára (TASR) - Pacienti v EÚ by mali mať rýchlejší prístup k lacnejším generickým liekom. Vyplýva to z návrhu smernice, ktorú dnes schválil Európsky parlament (EP). Nové pravidlá stanovujú zodpovedným orgánom kratšie lehoty pre určovanie cien a úhrad za lieky.

Lekarne.sk

MONITOR: Pri Bernolákove môže vzniknúť výskumné centrum s vyše 600 zamestnancami

Bratislava 15. marca (TASR) - Spoločnosť Starland Holding zvažuje investíciu do výšky 60 miliónov eur na výstavbu vedeckovýskumného centra pri Bernolákove, ktoré by mohlo potenciálne zamestnať až 637 zamestnancov. V prípade, že sa projekt bude realizovať, so štvorročnou výstavbou by sa mohlo začať už v roku 2014. Informoval dnes o tom denník Hospodárske noviny.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...