lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10635 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MZ SR: Peniaze z oddlžovania za bývalej vlády nemocnice možno vracať nebudú

Bratislava 14. augusta (TASR) - Zdravotnícke zariadenia, ktoré sa oddlžovali za bývalej vlády formou návratnej finančnej výpožičky, možno nebudú musieť tieto prostriedky vrátiť štátu. Uvažuje o tom Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v návrhu finančnej stabilizácie štátnych zdravotníckych zariadení v súvislosti s ich transformáciou na akciové spoločnosti. Návratnú finančnú výpomoc v rámci ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Odvolaná šéfka UNLP I. Marinová má pôsobiť ako námestníčka

Košice 1. októbra (TASR) - Z postu riaditeľky Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach odvolali ku koncu septembra Ivetu Marinovú. Od 1. októbra má pôsobiť vo funkcii námestníčky pre transformáciu a finančnú stabilizáciu. TASR to potvrdila hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová.

Lekarne.sk

ZÁZRIVÁ: Muža s epileptickými záchvatmi zachraňoval vrtuľník

Zázrivá 6. novembra (TASR) - Žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air – Transport Europe (VZZS ATE) zasahovala dnes popoludní v obci Zázrivá - Končitá. Poskytla pomoc mužovi s epilepsiou. Ako TASR informovala hovorkyňa VZZS ATE Sylvia Galajda, 56-ročný muž mal opakované epileptické záchvaty.

Lekarne.sk

OPRAVA: MZ SR: Pacientom budú k dispozícii infolinky

Redakcia domáceho spravodajstva TASR prosí odberateľov, aby si v správe "MZ SR: Pacientom budú k dispozícii infolinky", vydanej dnes o 14.57 h, opravili v 5. odseku telefónne číslo: "Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica – 048/4746501"       Správne má byť: "Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica – 048/4726501"    O opravu TASR požiadali z MZ SR.       ...

Lekarne.sk

TRNAVA: Lekári nové zmluvy ešte neprebrali, oddelenia pracujú štandardne

Trnava 5. decembra (TASR) – Lekári vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trnave nové pracovné zmluvy ešte neprebrali a preberú ich hromadne. Splnomocnený predseda odborov Patrik Princ pre TASR povedal, že v súčasnosti komunikuje s personálnym oddelením. Termín odovzdania podpísaných zmlúv Princ nevedel určiť, bude to „podľa toho, ako sa bude vyvíjať situácia na celom Slovensku".

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...