lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MONITOR: Pri Bernolákove môže vzniknúť výskumné centrum s vyše 600 zamestnancami Bratislava 15. marca (TASR) - Spoločnosť Starland Holding zvažuje investíciu do výšky 60 miliónov eur ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 15. marca (TASR) - Spoločnosť Starland Holding zvažuje investíciu do výšky 60 miliónov eur na výstavbu vedeckovýskumného centra pri Bernolákove, ktoré by mohlo potenciálne zamestnať až 637 zamestnancov. V prípade, že sa projekt bude realizovať, so štvorročnou výstavbou by sa mohlo začať už v roku 2014. Informoval dnes o tom denník Hospodárske noviny."Spoločnosť rokuje s potenciálnymi záujemcami o investície v predmetnom území, ale vzhľadom na prebiehajúce rokovania ich momentálne nebudem bližšie konkretizovať," povedal podnikateľ Mario Hoffmann, ktorý je členom dozornej rady Starland Holding.Investičný zámer predpokladá, že by pri Bernolákove malo stáť šesť budov s priestormi pre laboratóriá, administratívne či technické pracoviská. Centrum by malo byť zamerané na výskum činnosti ľudského mozgu s dôrazom na tieto ochorenia. V týchto priestoroch by údajne mali pracovať experti, ktorí "sú súčasťou národných, ako aj medzinárodných projektov a určujú moderné trendy vo výskume v oblasti neurovied". "Nie je problém zariadenie postaviť. Základná otázka však znie, ako ho budú ďalej financovať," komentoval zámer analytik Health Policy Institute Tomáš Szalay.Denník pripomína, že Hoffmann v tejto oblasti pôsobí už dlhšie. Jeho finančná skupina Istrokapitál niekoľko rokov financuje prostredníctvom spoločnosti Axon Neuroscience výskum lieku na liečbu Alzheimerovej choroby.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: