lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11186 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji stúpla o 17,1 percenta

Žilina 27. januára (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) stúpla v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 17,1 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1547,2 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

R. RAŠI: Personálne otázky sa ešte neriešili

Bratislava 13. marca (TASR) - Exminister zdravotníctva Richard Raši (Smer-SD) zatiaľ nechce prezradiť, či opätovne ašpiruje na tento post. "Nakoľko sme len dva dni po voľbách, personálne otázky sa ešte neriešili," skonštatoval pre TASR. Raši bol ministrom za prvej vlády Roberta Fica od júna 2008 do júla 2010.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na podujatí Beh pre zdravé nohy možno zistiť príčiny ich bolesti

Bratislava 20. apríla (TASR) – Nielen pre zdravých bežcov, ale najmä pre všetkých, ktorí majú problémy s opuchmi a bolesťami dolných končatín či kŕčovými žilami, je pripravené podujatie Beh pre zdravé nohy. Uskutoční sa v sobotu 21. apríla na Námestí slobody v Košiciach a nasledujúcu nedeľu v bratislavskom Sade Janka Kráľa. Štart 4,5 km behu v podkolienkach je o 11. hodine.

Lekarne.sk

B.BYSTRICA:Lekári v Bratislave uvidia živý prenos roboticky asistovanej operácie

Banská Bystrica 31. mája (TASR) - Jedinečný živý prenos roboticky asistovanej gynekologickej operácie v 3D a HD kvalite sa uskutoční dnes dopoludnia z Centra robotickej chirurgie v Banskej Bystrici. Sledovať ho budú účastníci najväčšieho gynekologického kongresu s medzinárodnou účasťou na Slovensku - XIX. kongresu Slovenskej gynekologicko-pôrodníckej spoločnosti Slovenskej lekárskej spoločnosti...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: VšZP a lekári sa dohodli na novej zmluve

Bratislava 4. júla (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) a zástupcovia ambulantných lekárov sa dnes v ranných hodinách dohodli na podobe novej zmluvy. Tá by mala platiť podľa podmienok legislatívy 12 mesiacov, cenový výmer je však len na šesť mesiacov. Lekári chcú o jeho výške znovu rokovať.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: