lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11180 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Upozorňuje na nebezpečné tetovacie farby

Bratislava 7. mája (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov v EÚ. Ide o dve farby na tetovanie, ktoré nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány vo Francúzsku a v Nemecku. TASR o tom informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Lekarne.sk

V SR prvýkrát transplantovali rohovku upravenú kobaltom, pacientke vrátili zrak

Bratislava 14. júna (TASR) - V bratislavskej Univerzitnej nemocnici (UNB) vo štvrtok (13. 6.) po prvýkrát na Slovensku transplantovali ľudskú rohovku upravenú kobaltom. Pacientka, ktorá prišla pre zápaly rohoviek o zrak a vedela rozlišovať len svetlo a tmu, dnes na operované ľavé oko vidí. Na pravé oko vidí zahmlene.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Počet chorých na chrípku výrazne stúpol, takmer o 144 percent

Banská Bystrica 3. augusta (TASR) - Tento týždeň bol v Banskobystrickom kraji v znamení mierne zníženého výskytu akútnych respiračných ochorení (ARO), chorých na chrípku a jej podobné ochorenia (CHPO) ale stúpol až takmer o 144 percent. V medziročnom porovnaní je výskyt týchto typov ochorení v populácii obyvateľstva kraja v prípade ARO nižší o deväť percent, v prípade chrípky vyšší o 213 ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na cestu po Slovensku vypravili vlaky zdravia

Bratislava 27. septembra (TASR) - Aj v tomto roku sa pri príležitosti Dňa srdca, ktorý pripadne na nedeľu 29. septembra, vypravili dnes napoludnie z Bratislavy na cestu po Slovensku vlaky zdravia. Vlaky idú po trase Bratislava – Žilina – Košice a späť, ako aj Bratislava – Zvolen a späť. Vlak na južnej trase sa vráti do hlavného mesta ešte dnes, na severnej trase ho stretnú cestujúci v sobotu.

Lekarne.sk

USA: V mlieku na západnom pobreží sa našli stopy rádioaktívneho jódu 131

Washington 31. marca (TASR) - V mlieku v dvoch amerických štátoch na západnom pobreží USA - v Kalifornii a vo Washingtone - sa našli stopy rádioaktívneho jódu 131. Informovali dnes o tom americké úrady. Nízka úroveň radiácie je však stále 5000-krát nižšia než hodnoty, vzbudzujúce obavy.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...