lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11172 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Súkromní lekári schvaľujú snahu komory zastaviť vyššie platy sestier

Bratislava 12. marca (TASR) - Asociácia súkromných lekárov (ASL) SR schvaľuje podanie Slovenskej lekárskej komory (SLK) na generálnu prokuratúru ohľadne vyšší platov zdravotných sestier. "Asociácia od začiatku prezentovala názor, že schválením zákona hrozí zánik minimálne tretiny ambulantného sektoru," napísali vo svojom stanovisku ambulantní lekári. SLK sa snaží zabrániť účinnosti zákona o ...

Lekarne.sk

Vietnam požiadal WHO, aby pomohla zistiť záhadnú smrteľnú chorobu

Hanoj 20. apríla (TASR) - Vietnam požiadal medzinárodných zdravotníckych odborníkov, aby pomohli preskúmať a určiť záhadnú chorobu, ktorá v chudobnom okrese v strednej časti Vietnamu zabila už 19 ľudí a spôsobila ochorenie 171 ďalších osôb. Informovala o tom dnes agentúra AP. Infekcia postihuje zväčša deti a mladých ľudí.

Lekarne.sk

Ukrajina: Zomreli siamské dvojčatá so zrastenými srdciami

Kyjev 30. mája (TASR) - Päť dní po pôrode zomreli v nemocnici v ukrajinskom Donecku siamské dvojčatá, ktoré boli zrastené srdciami a mali jedinú pečeň. Informoval o tom dnes portál segodnya. ua s odvolaním sa na nemocnicu v metropole regiónu Donbas.

Lekarne.sk

KDH: Smer-SD je najväčším rizikom slovenského zdravotníctva

Bratislava 3. júla (TASR) - Najväčším rizikom slovenského zdravotníctva je vládny Smer-SD, ktorý chce občanov zaťažovať nielen vyššími daňami či odvodmi, ale aj novými záťažami pri dostupnosti zdravotníckych služieb a nedokáže efektívne riadiť štátne podniky. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil líder KDH Ján Figeľ na margo situácie okolo ambulantných lekárov, ktorí nemajú uzatvorené ...

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Centrum pre liečbu sklerózy multiplex vynovili, je komfortné

Banská Bystrica 14. augusta (TASR) - Komfortné Centrum pre liečbu sklerózy multiplex vybudovali na II. Neurologickej klinike Slovenskej zdravotníckej univerzity (SZU) pri banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta. "Centrum má kapacitu tri lôžka, dve sedačky a v súčasnosti má na infúznu liečbu nastavených 16 pacientov.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...