lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11169 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

NITRA: Prebytkové hospodárenie krajských nemocníc môže byť iba dočasné

Nitra 30. marca (TASR) – Krajským nemocniciam v Topoľčanoch a Leviciach sa podarilo ukončiť hospodárenie v roku 2012 s prebytkom. Obe zdravotnícke zariadenia spravuje nezisková organizácia Nemocnice s poliklinikami (NsP n. o.), ktorú zriadil Nitriansky samosprávny kraj (NSK). Podľa slov riaditeľky organizácie Marty Eckhardtovej pokračuje pozitívny vývoj aj v tomto roku.

Lekarne.sk

Čína: Nový vírus vtáčej chrípky si vyžiadal už 31 obetí

Peking 7. mája (TASR) - Ďalšie štyri obete si v Číne vyžiadal nový druh vtáčej chrípky, informovali dnes čínske nemocničné zdroje. Počet obetí vírusu H7N9 tak stúpol na najmenej 31, kým nakazených je 129 ľudí. Dve úmrtia zaznamenali provinciách Ťiang-su a Če-Ťiang na východe krajiny, ďalší človek vírusu podľahol v provincii An-chuej, spresnila agentúra Reuters.

Lekarne.sk

Svetový deň darcov krvi sa oslavuje aj na Slovensku, NTS má Deň otvorených dverí

Bratislava 14. júna (TASR) - Pri príležitosti osláv dnešného Svetového dňa darcov krvi otvára Národná transfúzna služba (NTS) SR brány všetkých svojich pracovísk pre verejnosť. Odberové pracoviská v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Martine, Nových Zámkoch, Poprade, Prešove, Trenčíne, Trnave a Žiline budú otvorené od 7.00 do 17.00 h. Počas tohto dňa budú mať návštevníci možnosť ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: "Opilecké" okuliare ukážu, čo vidí opitý vodič

Bratislava 2. augusta (TASR) - Na veľkých slovenských hudobných festivaloch dostanú záujemcovia možnosť bezpečne si vyskúšať, čo vidí opitý vodič, alebo aké je to havarovať s vozidlom. Simulované krízové situácie môžu zažiť vďaka vybaveniu, ktoré na festivaly zabezpečí Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. "Práve mladí ľudia tvoria jednu z najviac rizikových skupín pri ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Sestry prídu na budúci týždeň pred Úrad vlády aj Ústavný súd

Bratislava 26. septembra (TASR) - Sestry, ktoré sú nespokojné s riešením ich platovej otázky, chystajú na budúci týždeň podľa informácií TASR protesty pred Úradom vlády SR v Bratislave aj pred Ústavným súdom SR v Košiciach. Akciu už evidujú na košickom magistráte, bratislavské Staré Mesto zatiaľ nemá hlásené nič. Sesterské odbory sa k informáciám nevyjadrujú.

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...