lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10639 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Štát podľa I. Uhliarika zaplatí za jednu poisťovňu príliš veľa (2)

Bratislava 25. júla (TASR) - Štát bude podľa exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) platiť príliš veľa peňazí za to, aby mohol vyplatiť majiteľov súkromných zdravotných poisťovní v rámci plánu vytvoriť na Slovensku iba jednu zdravotnú poisťovňu. "Tie peniaze sa mali dať radšej na platy lekárov, sestier, lepšie nemocnice a nie na zvýšené zisky alebo na vyplatenie utajených majiteľov ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Prevenciou by sa dalo predísť asi 60 percentám úmrtí na choroby srdca

Bratislava 12. septembra (TASR) – Dôslednými preventívnymi opatreniami vrátane liečby by sa mohlo predísť asi 60 percentám úmrtí na srdcovo cievne ochorenia. Na dnešnej tlačovej konferencii k Svetovému dňa srdca to uviedol prezident Slovenskej asociácie aterosklerózy Daniel Pella. S chorobami srdca alebo ciev súvisí na Slovensku každé druhé úmrtie.

Lekarne.sk

Psychiater: Nemali by sme zabúdať na psychohygienu, ovplyvňujú nás aj médiá

Košice 10. októbra (TASR) - Duševné zdravie neznamená len neprítomnosť duševnej choroby, je to širší pojem, ktorý sa dá definovať ako stav zdravotnej, ekonomickej, sociálnej a bezpečnostnej pohody jednotlivca. Pri príležitosti dnešného Svetového dňa duševného zdravia to pripomína hlavný odborník Ministerstva zdravotníctva SR pre psychiatriu Ivan Dóci, prednosta II. psychiatrickej kliniky ...

Lekarne.sk

Uganda: V krajine sa znovu objavila smrtiaca ebola

Kampala 15. novembra (TASR) - Ugandské zdravotnícke úrady dnes izolovali desiatky ľudí, aby sa zabránilo opätovnému rozšíreniu vírusu ebola, informovala tlačová agentúra AP. Nový výskyt vírusu potvrdili v Ugande v stredu - v okrese, vzdialenom 60 kilometrov od hlavného mesta Kampala. Traja ľudia už zomreli, zhruba 15 osôb monitorujú s príznakmi tejto choroby.

Lekarne.sk

Pakistan: Sirup proti kašľu zrejme zabil 33 ľudí

Láhaur 29. decembra (TASR) - Najmenej 33 ľudí zomrelo na východe Pakistanu, pravdepodobne po požití sirupu od kašľa. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na pakistanské úrady. K sérii úmrtí došlo v posledných troch dňoch v meste Gudžranwala v provincii Pandžáb, ako aj v niekoľkých dedinách v jeho okolí.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: