lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10542 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Deväť ľudí otrávených dymom pri požiari bytovky prepustili z nemocnice

Košice 13. novembra (TASR) - Zdravotný stav deviatich ľudí, ktorých v pondelok po požiari bytovky na Michalovskej ulici v Košiciach pre nadýchanie sa dymom previezli do nemocnice, si nevyžadoval hospitalizáciu. Po ošetrení ich lekári z nemocnice v pondelok večer prepustili. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Ladislava Šustová.

Lekarne.sk

Lekári zatiaľ ošetrili do desať úrazov, ktoré vznikli dôsledkom námrazy

Bratislava 24. decembra (TASR) - Napriek nepriaznivému počasiu a namrznutým chodníkom sa zatiaľ ľuďom v Bratislave úrazy vyhýbajú. Ako pre TASR dnes uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská, na centrálnych príjmoch zaznamenali do desať menších úrazov. Išlo o rôzne následky pádov, vytknuté členky, zlomené ruky a jeden prípad zlomenej nohy, pri ktorom je ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pre chrípku sú v BSK zatvorené dve školy

Bratislava 5. februára (TASR) - Pre zvýšený počet chrípkových, respektíve akútnych respiračných ochorení u detí vydal dnes krajský hygienik rozhodnutie o zákaze vyučovania v Materskej škole v Igrame, okres Senec. Od stredy 6. februára bude prerušený výchovno-vzdelávací proces aj v bratislavskej Základnej škole Pavla Horova. TASR informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v...

Lekarne.sk

MZ SR: Analýzy TIS poukázala na prešľapy exministra zdravotníctva I. Uhliarika

Bratislava 12. marca (TASR) - Podľa ministerstva zdravotníctva analýza Transparency International Slovensko (TIS) a Angeliky Szalayovej z Health Policy Institute (HPI) o transparentnosti pri kategorizácii liekov poukázala na konanie exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika. "Ministerstvo oceňuje, že práve tí, ktorí danú legislatívu tvorili a zároveň radili exministrovi, poukazujú na jeho ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE:Liga proti rakovine vyzbierala v Bratislave a Košiciach vyše 240.000 eur

Bratislava 17. apríla (TASR) – Počas Dňa narcisov sa v piatok 12. apríla v Bratislave vyzbieralo 184. 642,29 eura a v Košiciach 57.838,95 eura. Peniaze pôjdu na realizáciu a podporu projektov pre onkologických pacientov, ich blízkych aj pre zdravú verejnosť.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: