lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10539 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Z. ZVOLENSKÁ: Navýšenie platov sestier bolo prvoaprílovým žartom I. Uhliarika

Bratislava 1. apríla (TASR) – Navýšenie platov sestier, ktoré sa malo udiať dnes, bolo nepríjemným prvoaprílovým žartom ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH). Napriek tomu, že deklaroval, že výdavky na zvýšenie platov sú pokryté, nie je to pravda. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedala nominantka Smeru-SD na post šéfky rezortu zdravotníctva Zuzana Zvolenská.

Lekarne.sk

NR SR: Sadzba za poistencov štátu vzrastie, dôvodom sú mzdy sestier

Bratislava 20. júna (TASR) - Sadzba za poistencov štátu sa do konca roka zvýši zo súčasných štyroch percent na takmer 4,33 percenta z vymeriavacieho základu. Týmto spôsobom sa má rozpustiť rezerva 50 miliónov eur v štátnom rozpočte pre zdravotníctvo. Vyplýva to z novely zákona o zdravotnom poistení, ktorú dnes schválil parlament.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: VšZP podala ďalší podnet na nekalý nábor poistencov

Bratislava 24. júla (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) podala ďalší podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou pre nekalý nábor poistencov. "Poistenku VšZP osobne kontaktovali neznáme osoby, ktoré sa predstavili ako pracovníci spoločnosti Union zdravotná poisťovňa. Tí ju nepravdivo informovali o zániku ostatných poisťovní a určili Union ako zdravotnú poisťovňu, v ktorej...

Lekarne.sk

PREŠOV: V meste sa dnes uskutočnil najúspešnejší Okruh zdravia

Prešov 9. septembra (TASR) - Vyše 840 ľudí sa dnes v Prešove zapojilo do podujatia s názvom Okruh zdravia, ktoré zorganizovala nadácia ČSOB. Finančný výťažok z tejto charitatívnej akcie vo výške 10.000 eur poputuje prešovskej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana na nákup nového inkubátora. Ako TASR informovala Zuzana Eliášová z organizačného tímu podujatia, Okruh zdravia, ...

Lekarne.sk

Aj Poľsko zrušilo dnes zákaz dovozu a predaja tvrdého alkoholu z ČR

Varšava/Bratislava 9. októbra (TASR) - Poľsko dnes zrušilo zákaz dovozu a predaja českých liehovín s obsahom etanolu vyšším ako 20 percent, ktorý bol v platnosti od 16. septembra. Správu priniesli poľská tlačová agentúra PAP, elektronické médiá i internetový portál wprost. pl.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...