lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10429 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Levická nemocnica kompletne zrekonštruuje kuchyňu

Levice 24. mája (TASR) – Levická nemocnica plánuje komplexnú rekonštrukciu svojej kuchyne. Podľa slov riaditeľa nemocnice Rudolfa Hlavácsa je v dezolátnom stave, viaceré nedostatky si všimli aj hygienici. „Robíme opatrenia, aby mohla ďalej normálne fungovať.

Lekarne.sk

NRSR: M. Chren a J. Žitňanská chcú rodinných lekárov a zrušiť výmenné lístky

Bratislava 1. júla (TASR) - Nezaradení poslanci Martin Chren a Jana Žitňanská navrhujú zrušiť výmenné lístky potrebné na vyšetrenie u lekára špecialistu. Zároveň volajú po zavedení tzv. rodinných lekárov.

Lekarne.sk

Čína: Pátrajú po žene, ktorá vylúpla oči malému chlapcovi

Peking 28. augusta (TASR) - Rozsiahle pátranie vyhlásili dnes v severnej Číne po žene obvinenej z vylúpnutia očí šesťročnému chlapcovi. Úrady v meste Lin-fen v provincii Šan-si ponúkli za zadržanie ženy odmenu vo výške 100. 000 jüanov (vyše 12.000 eur).

Lekarne.sk

SOZZaSS: Nesúhlasí s akýmkoľvek prepúšťaním na úradoch verejného zdravotníctva

Bratislava 14. októbra (TASR) - Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZZaSS) nesúhlasí so zamýšľanou redukciou zamestnancov na úradoch verejného zdravotníctva. Na dnešnej tlačovej konferencii odborári vyjadrili svoj odmietavý postoj k plánom rezortu zdravotníctva zrušiť na Úrade verejného zdravotníctva (ÚVZ) a Regionálnych úradoch verejného zdravotníctva (RÚVZ) 49 ...

Lekarne.sk

JAR reagovala na vtáčiu chrípku zákazom vývozu pštrosov a ich mäsa

Kapské Mesto 15. apríla (TASR) - Juhoafrická republika zakázala vývoz pštrosieho mäsa a živých pštrosov. O tejto reakcii na prítomnosť vtáčej chrípky na farmách provincie Západné Kapsko informovalo ministerstvo poľnohospodárstva v Pretórii. Vírus typu H5N2, ktorý objavili na miestnych farmách, je síce mimoriadne infekčný pre pštrosy, avšak na rozdiel od vírusu H5N1 nepredstavuje pre ľudí ...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...