lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10057 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

VZZS ATE: Leteckí záchranári absolvovali vlani 1400 zásahov

Bratislava 22. januára (TASR) - Vrtuľníková záchranná zdravotná služba Air-Transport Europe (VZZS ATE) zasahovala v roku 2012 vrtuľníkmi alebo sanitným lietadlom spolu 1400-krát. Najčastejšie lietali vrtuľníky v strediskách Banská Bystrica, Košice a Poprad, ktoré primárne zasahujú najmä v horách, lesoch a ťažko dostupných terénoch. Stanice v Nitre, Trenčíne a v Bratislave prijímali najčastejšie...

Lekarne.sk

SP: Dlhy nemocníc voči Sociálnej poisťovni dosiahli takmer 49 miliónov eur

Bratislava 27. februára (TASR) - Dlh zdravotníckych zariadení na neuhradenom poistnom voči Sociálnej poisťovni dosiahol na konci roku 2012 48,7 milióna eur. Oproti novembru 2012 tak došlo k poklesu pohľadávok o 6,8 milióna eur. Ako však vyplýva z informácie Sociálnej poisťovne, ktorú dnes vzala na vedomie vláda, medziročne došlo k nárastu o 29,9 milióna eur.

Lekarne.sk

Čína: Potvrdili ďalšie dva prípady úmrtia na málo známy typ vtáčej chrípky H7N9

Peking 4. apríla (TASR) - Čínske úrady dnes potvrdili úmrtie ďalších dvoch osôb nakazených málo známym kmeňom vtáčej chrípky H7N9. Ide o 48-ročného muža, ktorý pracoval v oblasti prepravy hydiny v provincii Ťiang-su, a 64-ročného muža z mesta Chu-čou v provincii Če-ťiang, ktorý na H7N9 ochorel 29. marca, informovala agentúra DPA. Podľa vyjadrenia miestnych úradov obaja muži zomreli v ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Do testovania nových liekov sa vlani zapojilo asi 10.000 ľudí

Bratislava 14. mája (TASR) - Do klinického skúšania liekov sa zapojilo vlani na Slovensku približne 10.000 ľudí. Celkovo sa u nás uskutočnilo asi 330 klinických štúdií. Farmaceutické firmy mali na tento účel vlani minúť do 26 miliónov eur, za štyri roky to bolo vyše 91 miliónov.

Lekarne.sk

KOŠICE: Lekári musia pomáhať pri prvých kolapsoch z horúčav

Košice 18. júna (TASR) - Urgentné pracoviská košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) dnes okolo poludnia zaznamenali prvé tohtoročné kolapsy z tepla. "Ide o 70 až 90-ročných ľudí so sprievodnými ochoreniami adekvátnymi veku," informovala dnes hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová. Košice i ďalšie oblasti Slovenska aktuálne zasiahla vlna horúčav s teplotami vyše 30 stupňov Celzia.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...